Orta Vadeli Program

Orta Vadeli Program -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: -Program, iş dünyası olarak yönümüzü tayin etmede pusula görevi görecek


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın açıkladığı Türkiyenin 2013-2015 dönemi makroekonomik hedeflerini kapsayan Orta Vadeli Programı desteklediklerini belirterek, Program, iş dünyası olarak yönümüzü tayin etmede pusula görevi görecek dedi.
     Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, programın, yatırımcıların önündeki belirsizlikleri giderme adına son derece önemli bir adım olduğunu, dünya ekonomisinde önemli olumsuzluklar yaşanırken, orta vadeli büyüme hedeflerinin revize edilmesini doğru ve gerçekçi bulduklarını kaydetti.
     Ekrem Demirtaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 3 yıllık yol haritasının bugün açıklayan, takdirle izlediğimiz, soğukkanlı ve dikkatli tutumu ile ülkemizin şu anda geldiği noktada önemli payı olan sayın Babacanı bundan sonra da izlemeye devam edeceğiz. Programın ayakları yere basıyor. Gerçekçi ve dikkatli hedefler ile Türkiyedeki işsizlik oranı ilk defa OECD ortalamasının altına indirilmiş oluyor. Bu orta vadeli planın hedefleri tutarlı. Çünkü güven, istikrar ve mali disiplini hedefliyor. Kamu ve özel sektörde israfın azaltılması, basit ve öngörülebilir vergi politikaları, yerli ve yabancı yatırımcıların desteklenmesi ve özellikle iş ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar bu planı desteklememizin en önemli nedenleridir. Türkiye bu programı ile tüm dünyaya da güvenli yatırım limanı olduğunun duyurusunu da yapmış oldu. Orta Vadeli Program, iş dünyası olarak yönümüzü tayin etmede pusula görevi görecek.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Orta Vadeli Program Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER