Ortadoğuda barış için yollara düştü

Ortadoğuda barış için yollara düştü -Barışın sağlanması amacıyla Londradan Filistine yaya olarak yola çıkan İngiliz, bir aylık yolculuğun ardından Düzceye ulaştı -Barış elçisi Kvn: Hiçbir insanın başka bir insan tarafında


DÜZCE (A.A) - Onur Orhan / Ömer Ürer - Ortadoğuda barışın sağlanması amacıyla Londradan Filistine yaya olarak yola çıkan İngiliz, bir aylık yolculuğun ardından Düzceye ulaştı.
     Kendisini Barış Elçisi olarak tanıtan 40 yaşındaki Bilgisayar Mühendisi Earthian Kvn, İsrailin Gazzeye uyguladığı ambargoya tepki göstermek için 23 Ekimde yaya olarak Londradan yola çıktı.
     Fransa, Hollanda, İtalya, Slovenya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristanı geçerek Türkiyeyi ulaşan Kvn, Suriyedeki savaş nedeniyle Irak ve Ürdün üzerinden Filistine ulaşmayı amaçlıyor.
     Kvn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ile Filistin arasındaki savaşa dikkat çekmek amacıyla 23 Ekimde Londradan yola çıktığını, Paris, Milano, Slovenya, Macaristan, Budapeşte, Romanya ve Bulgaristanın ardından Türkiyeye ulaştığını söyledi.
     Türkiyeye ulaşmasının bir ay sürdüğünü, Türk insanın çok iyiliksever olduğunu belirten Kvn, Ortadoğuya barış yolculuğu başlattığını, seyahatinde para ve İngiliz pasaportunu kullanmadığını anlattı.
     Macaristanda kimlik olmadan sınırdan geçemeyeceğimi söylediklerini ifade eden Kvn, bu nedenle pasaportunu yanında taşıdığını dile getirerek, Suriyede bir savaş var. Irak, Ürdün ve ardından Filistine geçeceğim. İngiliz pasaportumu taşıyorum çünkü bana pasaport olmadan sınırı geçemeyeceğimi söylüyorlar. Ulus kimliği ve dinler bizi bölüyor, onun için birlik olmalıyız, hepimize yardımcı olmalıyız diye konuştu.
    
     -Para temelli ekonomik sistem nedeniyle insanlığımızı kaybettik-
    
     Seyahati boyunca 4 noktanın altını çizmek istediğine anlatan Kvn, şöyle devam etti:
     Birincisi, para her şey değildir. Para temelli ekonomik sistem nedeniyle insanlığımızı kaybettik. Bu, seyahatim boyunca neden para kullanmadığımın en önemli nedenidir ama sınırlarda kullanmak zorunda kaldım.
     İkincisi, pasaport taşımak istemiyorum çünkü İngiliz olmakla tanımlanmak istemiyorum. Ortadoğuda herkes söylüyor, bu kargaşa İngilizler ve Amerikalılar tarafından yaratıldı diye.
     Üçüncüsü, hiçbir insanın başka bir insan tarafından öldürülmesini istemiyorum diyen Kvn, kitle imha silahlarının yok edilmesi gerektiğini vurguladı.
     İnsanların nükleer silah kullanma nedenlerini anlayamadığını kaydeden Kvn, Kölelik yok edilmeli. Şimdi Ortadoğuya bakın. 1948de müttefiği İngiltere tarafından yaratılan İsrail, Ortadoğuda birçok problem yarattı. Filistin, barış içinde yaşıyor, Hristiyanlar, Müslümanlar kardeşçe yaşıyor ama İsraili yaratınca bakın ne oldu- ifadelerini kullandı.
     Kvn, seyahatinde nükleer silahlara da dikkat çekmek istediğini belirterek, İsrail, nükleer silahımız yok, İranın var diyor. Ben bütün kitle imha silahlarının yok edilmesini istiyorum. Ben kargaşa istemiyorum, kitle imha silahlarının kimse tarafından kullanılmamasını istiyorum, bu insanlık için hiç iyi değil şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ortadoğuda barış için yollara düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER