Ortak Sağlık Güvenlik Birimi 6 bin

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi 6 bin kişiye hizmet veriyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yetki belgeli Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) Merkezinin yaklaşık 6 bin belediye personelinin işçi sağlığı eğitimlerini sağladığı ve birçok tetkikten oluşan sağlık taramalarının da uzman ekip tarafından yapıldığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İzmit Şehirlerarası Terminali karşısında 7 yıldır hizmet veren ilk yetki belgeli OSGBnin, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı olarak şimdiye kadar 97 eğitim verdiği belirtildi.
     Uzman doktor ve iş yeri hekimlerinin görev yaptığı hizmet kapsamında vatandaşların sağlık taramalarının da yapıldığı merkezde, Kocaelinin birçok bölgesinde 18 noktada oluşturulan İşçi Sağlığı Biriminde 2012 yılında ekim ayı sonuna kadar 23 bin 500 kişiye hizmet verildiği kaydedildi.
     Açıklamada, OSGB ile koordineli hizmet veren İşçi ve Halk Sağlığı Tarama ve Araştırma Merkezi, personelin periyodik biyokimya, seroloji, mikrobiyoloji, hormon ve hematoloji tetkiklerinin yapıldığı, ayrıca röntgen çekimi ve odyometrik taramaların gerçekleştirildiği bildirildi.
     2012 Ekim ayı sonu itibariyle 75 bin 700 tahlil ve tektik hizmeti veren merkezde, uzman personel ve teknolojik ekipmanlar yer alıyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ortak Sağlık Güvenlik Birimi 6 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER