Osmaniyede kursiyerler sertifikalarını aldı

Osmaniyede kursiyerler sertifikalarını aldı


OSMANİYE (A.A) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ( KOSGEB), işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.
     KOSGEB Osmaniye İl Müdürü Danyal Peker, TÜMSİAD binasında yapılan sertifika töreninde, son 2 yılda Osmaniyede bin 300 kişiye uygulamalı girişimcilik kursu eğitimi verdiklerini ve 135 işletme açılmasına da vesile olduklarını söyledi.
     Girişimciliğin bir ülkenin kalkınma motoru olduğunu ifade eden Peker, yapılan yatırımların ekonomiye olan katkısını artırmak gerektiğini belirtti. KOSGEBin 2010 yılından bu yana Türkiye çapında 100 bin kişiye eğitim verdiğini kaydeden Peker, şöyle devam etti:
     Geçmişte girişimcilik Türkiye-de fazla konuşulmuyordu. Toplumda bir memurun, bir işçinin bir iş yeri sahibinden daha üstün tutulduğu bir dönemden böyle bir döneme gelindi. İnsanlar artık kendi işini kurmak konusunda daha arzulular. Biz ilk adım olarak iş yerlerinin açılmasını sağlamak bir sonraki adım ise bu iş yerlerinin devamını sağlamak istiyoruz. Yani iş yerini kurmakla iş bitmiyor devamını sağlamak önemli.
     TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş ise girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti.
     Programın sonunda, kursu başarıyla bitiren 62 kursiyere sertifikaları verildi. Ayrıca, TÜMSİAD Osmaniye Şubesi ve KOSGEB işbirliğinde yeni girişimcilik kursu düzenlenmesi için protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede kursiyerler sertifikalarını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER