Osmaniyede teşvik mevzuatları anlatıldı

Osmaniyede teşvik mevzuatları anlatıldı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), yatırımlarda devlet yardımları ve teşvik mevzuatları konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Yatırım Danışmanı Abdulkadir Dedeoğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda, yatırım yapanların devletin sağladığı imkanlardan faydalanma hakkı olduğunu söyledi.
     Teşvikin sadece bir belge olduğunu belirten Dedeoğlu, şöyle devam etti:
     Teşvik, bölgeler arasındaki dengesizlikleri gidermek, o ili refaha çıkartmak için vardır. Teşvik aynı zaman da uluslararası fiyatlarda dengeyi kurarak rekabeti sağlıyor. Teşvik dediğimiz zaman vatandaşlarımızın hafızasında sanki devlet tarafından nakit para veriliyor anlamına gelen bir algılama var. Şunu bilelim ki teşvik bir kredi ve nakit desteği değil, sadece devlet tarafından onaylanan bir belgedir. O belde, yapacağımız bir yatırımın desteklenen unsurlarını sıralayan bir belgedir. Yatırım Teşvik Belgesi, bankalar nezdinde kredi verilecek anlamına da gelmez. Yatırımları yapan herkesin devletin sağladığı haklardan faydalanma hakkı vardır. Yeni dönemde iller, teşvik konusunda rekabet ve ekonomik durumlarına göre 6 bölgeye ayrıldı. Osmaniye ili bu tabloda 5.bölgede yer almaktadır. Önceden Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay illerinin yer aldığı TR63 şeklinde gruplar vardı. Şimdi bu TR kalktı, bölgeye ayrıldı
     Dedeoğu, konuşmasının devamında yatırımlarda devlet yardımları ve teşvik mevzuatları konusunda geniş bilgi vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede teşvik mevzuatları anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER