Osmaniyeden kısa kısa

Osmaniyeden kısa kısa


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede, uygunsuz olduğu tespit edilen 400 kilo kimyevi ve organik etiket' title='gübre haberleri'>gübrenin imha edildiği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yazılı açıklamasında, tarımsal gübre satışı yapan iş yerlerinin, kimyevi ve organik gübre denetçilerince denetlendiğini belirtti.
     İş yerlerinden alınan numunelerin analize gönderildiğini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:
     "Numunelerin analizlerinin olumsuz olması durumunda, toplatma kararı alınarak imha ediliyor. Çalışmalar kapsamında bir bayiden analize gönderilmek üzere alınan 400 kilo organik gübre oluşturulan komisyon tarafından imha edildi."
     Sağlam, vatandaşların gübre alırken etiket bilgilerini iyi okumalarını, son tüketim tarihine ve ruhsatlı üretilip üretilmediğine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.
    
     -Tüysüz İlkokulunda kütüphane açıldı-
    
     Toprakkale ilçesindeki Tüysüz İlkokuluna, Gaziantep Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu üyelerinin katkılarıyla kütüphane açıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Kara, okul bahçesinde gerçekleştirilen açılışta, ilçede okuma alışkanlığının arttığını belirtti.
     Kara, "Kütüphane ihtiyacımızın giderilmesinden dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum. Gaziantep Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu öğrencileri tarafından kurulumu başlatılan kütüphanemiz hayırlı olsun. Kütüphanemizde 3 bin kitap bulunuyor" dedi.
     Kara, kütüphanenin açılışını yaptı.
    
     -Hasanbeylide kanalizasyon çalışması tamamlandı-
    
     Hasanbeyli Belediyesi tarafından toplam 65 kilometre kanalizasyon yapıldığını bildirildi.
     Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, yaptığı açıklamada, kanalizasyon çalışmalarına 2011 yılında başlanıldığını ve 4 milyon 603 bin lira harcandığını belirtti.
     İlçenin 50 yıllık kanalizasyon sorununun çözüldüğünü ifade eden Tozluklu, şöyle devam etti:
     "2005 yılında başlayan zemin ve etüt çalışmaları 2008 yılına kadar devam etti. 2008 yılından 2010 yılına kadar ise projesi hazırlandı ve ihaleye çıkıldı. İki yıl önce başlattığımız kanalizasyon çalışmaları çok şükür bitim tarihinden önce tamamlandı. İlçe merkezinde bulunan dört mahallemiz ile Almanpınarı yaylamızın kanalizasyon sorunu tamamen çözüldü. İki bin nüfuslu ilçemize 65 km kanalizasyon yaptık."
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Osmaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER