Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Boz:

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Boz: Damacanalar açıldıktan sonra 7 gün içerisinde tüketilmeli


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz, damacanaların açıldıktan sonra 7 gün içerisinde tüketilmesi gerektiğini belirtti.
     Boz, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların sağlıklı damacana suyu tüketimi için mutlak suretle riayet etmesi gereken hususlar olduğunu bildirdi.
     Damacanın, etiketinde, kabartma yazıyla gövdesinde, emniyet bandında ve kapağında olmak üzere 4 ayrı yerinde suyun markasının bulunup bulunmadığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Boz, şunları kaydetti:
     Etiket bilgilerinde cinsi, üretim adresi, suya uygulanan işlemler ve suyun sahip olduğu parametreler mutlaka yer almalı. İmal ve son kullanma tarihinin, parti ve seri numarasının, şirket logosunun damacana ambalajı üzerinde kabartma yazı ile yer alması gerekiyor. Damacana suyunu ilk kullanan kişinin siz olduğunun göstergesi olan kapaktaki güvenlik bandının bulunup bulunmadığına dikkat edilmeli.
     Damacana açıldıktan sonra azami 7 gün içerisinde tüketilmesi gerektiğine değinen Boz, Damacanalar serin, kuru, direkt güneş ışığına maruz kalmayan temiz bir ortamda muhafaza edilmeli, evlerde başka amaçla kesinlikle kullanılmamalı, temizlenmesinde çamaşır suyu, fırça gibi tahriş edici maddeler kullanılmamalı. Deforme olmuş, yıpranmış damacanalardaki sular satın alınmamalı. LPG tüplerle ile beraber taşınan ve dağıtımı yapılan damacana suları kesinlikle satın alınmamalı ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Boz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER