Osmanlı İmparatorluğunun 714. kuruluş yıldönümü

Osmanlı İmparatorluğunun 714. kuruluş yıldönümü -Trabzonda çeşitli etkinlikler düzenlendi


TRABZON (A.A) - Osmanlı İmparatorluğunun 714. kuruluş yıldönümü Trabzonda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Ortahisarda gerçekleştirilen kutlama programına, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, cihan imparatorluğu olan Osmanlının kuruluşunun 714. yıldönümü olduğunu anımsattı.
     Bugünün, aynı zamanda geleceğin teminatı olan öğrencilerin karne günü olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, 714 yıl dedik. Osmanlının kuruluşundan bugüne geçen süre. O geçmişi, o tarihi, o değerleri bugüne taşıyan gençler oldu. Bizler de o değerleri ve bu tarihi mekanı hak ettiği güzelliğe, yapıya, mimariye hep beraber kavuşturarak gençlere emanet edeceğiz. Onlar bizim gözbebeğimiz dedi.
     Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzonun dünyada çok farklı bir tarihe sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bu şehir medeniyetlerin beşiği olan bir şehir, bu şehir Fatih Sultan Mehmetin 1461de fethedip Trabzon fethedilmeden İstanbulun fethi tamamlanmamış olurdu diye bize emanet ettiği şehir. Bu şehir Yavuz Sultan Selim Hanın mübarek annesinin türbesinin ismiyle anılan camisini ve onun 22 yıl eyalet valiliğini yaşamış bir şehir. Yine bu şehir zamanında Osmanlı İmparatorluğunun sınırlarını en geniş noktasına taşıyan Kanuni Sultan Süleyman Hanın doğduğu ve 15 yaşına kadar yetiştiği şehir. Yine bu şehir Cumhuriyet tarihimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün ziyaret ettiği ve Cumhuriyetin medeniyetinin de eserlerini taşıyan bir şehir. Yani biz Trabzonlular olarak diyoruz ki ne mutlu bize, böyle bir tarihe, böyle bir şehre, maziye ve atalarımıza sahibiz.
     Etkinlikler kapsamında Mehteran ekibi gösteriler sunarken, vatandaşlara pilav dağıtıldı.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Osmanlı İmparatorluğunun 714. kuruluş yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER