Otizme karşı sporla mücadele ediyorlar

Otizme karşı sporla mücadele ediyorlar -İstanbuldan Bodruma kampa gelen otizmli 25 çocuğa bir hafta boyunca eğitmenleri eşliğinde yüzme, kano, voleybol gibi sporlar yaptırılarak rehabilitasyon programı uygulandı -Anka Özel Eğiti


MUĞLA (A.A) - Gökmen Yüce - İstanbuldan Bodruma kampa gelen otizmli 25 çocuğa bir hafta boyunca eğitmenleri eşliğinde yüzme, kano, voleybol gibi sporlar yaptırılarak rehabilitasyon programı uygulandı.
     Anka Özel Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim gören otizmli 25 çocuk, 25 eğitmen ve çocukların ailelerinden oluşan 80 kişilik grup, Bitez beldesindeki bir butik otelde bir hafta kamp yaptı.
     Kamp boyunca eğitmenleri eşliğinde yüzme, kano ve voleybol gibi sporlar yaptırılarak rehabilitasyon programı uygulanan çocuklara aileleri de destek oldu.
     Merkezin yöneticisi İsmail Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır otizmli çocuklara spor yaptırdıklarını ve yaşam liderliği eğitimi verdiklerini söyledi.
     Öğrenciler için her yıl yaz kampı düzenlediklerini, bu yıl da Bodrumda kamp yapmaya karar verdiklerini anlatan Avşar, kampın başarılı şekilde tamamlandığını kaydetti.
     Kampta yaptıkları çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra tekne turuna da çıktıklarını belirten Avşar, Sevgi ve sporun çocukların eğitiminde çok ciddi öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önce bizim çocuklar toplumdan dışlanıyor. Dolayısıyla çocukları önce kabul etmeliyiz. Bunu, onlara sevgiyle gösterebiliriz dedi.
     Otizmli çocukların sadece masa başı eğitimi aldıkları için oyun oynamayan, çevresini keşfedememiş, özgüveni gelişmemiş olduklarını ifade eden Avşar, Spor, çocuğun hareket ve oyun oynama ihtiyacını karşılayan, özgüvenini geliştiren, vücudunu ve dünyayı iyi anlamasını sağlayan bir aktivite. Biz de sporu çocuklar için yaşam tarzı haline getirmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -En büyük sorunları toplumdan dışlanmak-
    
     Kampa katılan 7 yaşındaki otizmli Altuğ Şentürkün annesi Özgül Şentürk ise en büyük sorunlarının otizmli çocukların toplumdan dışlanması olduğunu söyledi.
     Okullarda diğer çocukların ailelerinin otizmli çocuklara deli muamelesi yaptığını ileri süren Şentürk, Çocuklarımızın kendi çocuklarının yanında olmasını istemiyorlar. Öğretmenler de çocuklarımıza yeteri kadar sahip çıkamıyor. Çocuklarımız okullarda, parklarda farklı hareketler yaptıkları zaman, diğer çocukların yanlarından uzaklaştırılıyorlar. Bunun bir nedeni de otizmin çok fazla bilinmemesi. Bu yaşananlar otizmli çocukların aileleri için çok üzücü oluyor dedi.
     Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından mayıs ayında düzenlenen şampiyonada yüzmede kurbağalama stilinde Türkiye şampiyonu olan otizmli Nihat Cevheri, ileride daha iyi bir yüzücü olmak istediğini söyledi.
     Kampa katılan çocuklardan Yiğit Çakır ise Bodrumdaki kampın çok güzel geçtiğini, amacının bir voleybol takımında yer almak veya tenis oynamak olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Otizme karşı sporla mücadele ediyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER