Otomotiv Test Merkezi için arsa tahsisi

Otomotiv Test Merkezi için arsa tahsisi çalışmaları -AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın: TSE, Yenişehirdeki arazinin, Otomotiv Test Merkezi kurmak amacıyla enstitüye tahsis edilmesiyle ilgili Bursa Valiliğine resmi yazı gönderdi


BURSA (A.A) - AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türk Standartları Enstitüsünün (TSE), Yenişehirdeki arazinin, Otomotiv Test Merkezi kurmak amacıyla enstitüye tahsis edilmesiyle ilgili Bursa Valiliğine resmi yazı gönderdiği belirterek, Bu yazıyla TSE, Otomotiv Test Merkezinin Bursaya kurulması konusundaki kararlılığını ortaya koymuş oldu dedi.
     Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, TSEnin Yenişehirdeki 2 bin 600 dönümlük mera arazisinin, Otomotiv Test Merkezi kurmak amacıyla enstitüye tahsis edilmesiyle ilgili Bursa Valiliğine resmi yazı gönderdiğini kaydetti.
     TSEnin tahsis talebini içeren yazının Bursa Valiliğine elden ulaştırıldığını bildiren Yalçın, Bu yazıyla TSE, Otomotiv Test Merkezinin Bursaya kurulması konusundaki kararlılığını ortaya koymuş oldu. Bursa için hayırlı olsun ifadelerini kullandı. Bu aşamadan sonra valiliğin en kısa sürede söz konusu arazinin TSEye tahsis edilmesi işlemini gerçekleştirmesinin beklendiğini bildiren Yalçın, şöyle devam etti:
     Daha önce Karacabeyde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) arazileri talep edilmişti. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Yenişehirin daha uygun olacağı konusunda görüş bildirmişti. Yenişehir bölgesinde bulunan arazinin tahsisi şimdi TSE tarafından resmi olarak valilikten istendi. Başta bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile TSE Başkanı Hulusi Şentürk olmak üzere, bu yatırımın Bursaya kazandırılmasını sağlayan, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
     TSEnin Yenişehire 150 milyon dolarlık bir harcamayla gerçekleştireceği Otomotiv Test Merkezinin Bursaya çok önemli bir katma değer sağlayacağını vurgulayan Yalçın, Öncelikle Türkiyenin bu konuda her yıl harcadığı 15 milyon avroluk kaynak ülkemizde kalacak. Tesiste önemli görev üstlenecek bir de AR-GE merkezi bulunacak. Ayrıca 700-800 kişilik bir istihdam sağlanacak açıklamalarını yaptı.
     Bu arada gönderilen resmi yazının Bursa Valiliğinin talebi üzerine gönderildiği, TSE Başkanı Hulusi Şentürk imzalı yazıda, Yenişehirde bulunan 2,3 milyon metrekare mera arazisi, TSE kamu yatırım programına alınmıştır. Bu arazinin Bursa Valiliği tarafından TSE otomobil test merkezi kurulması için tahsis edilmesini arz ederim ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Otomotiv Test Merkezi için arsa tahsisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER