OTSO seçim listesinde usulsüzlük iddiası

OTSO seçim listesinde usulsüzlük iddiası -Bir grup esnaf, OTSOnun Yüksek Seçim Kuruluna teslim ettiği liste için suç duyurusunda bulundu


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede bir grup iş adamı, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasının (OTSO) Yüksek Seçim Kuruluna verdiği listeye itiraz ederek, suç duyusunda bulundu.
     İmam Hüseyin Çelik, OTSO binası önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) yayınladığı listenin OTSO yönetimi tarafından dikkate alınmadığını iddia etti.
     OTSO seçimlerinin TOBBun gönderdiği liste doğrultusunda yapılması gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
     OTSO Yönetiminin TOBBun gönderdiği esnaf listesini, Yüksek Seçim Kuruluna teslim etmesi gerekiyor. Fakat farklı bir liste teslim edilmiş. Liste bizim de elimizde var. TOBBun gönderdiği liste ile OTSOnun Yüksek Seçim Kuruluna gönderdiği liste arasında yüzde 10-17 oranında farklılık var. Seçimlerde herkes kendi iş kolunda aday olabiliyor. Ben fıstıkçıysam, başka bir alanda oy kullanamıyorum. Bizim bu uygulamaya itirazımız yok. Bizler esnaflar olarak TOBBun OTSOya gönderdiği veri tabanlı listeyi güncellemesini bekliyorduk. Fakat tam tersi oldu. Aslı gibidir onaylı seçim kurulundan aldığımız listeyi gördüğümüzde şaşırdık. Birçok aday arkadaşımız kendi iş kolunda değil, farklı iş kolunda görünüyor. Aday olacak arkadaşımızın bir tanesinin ise listede adı hiç yok.
     Grup, basın açıklamasından sonra suç duyurusunda bulunmak üzere Osmaniye Adliyesine gitti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber OTSO seçim listesinde usulsüzlük iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER