OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin:

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin: TOBB, Ordunun ihtiyacı olan 32 derslikli bir Endüstri Meslek Lisesi yapıyor


ORDU (A.A) - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yöentim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB), Ordunun ihtiyacı olan 32 derslikli bir Endüstri Meslek Lisesini yapıyor dedi.
     Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, OTSOnun hazırladığı ve TOBBun hibe desteğiyle Ordu organize Sanayi Bölgesine yapılması planlanan 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesinin protokol imza töreninin geçen hafta Ankarada gerçekleştirildiğini anımsattı.
     Orduya çok önemli bir okulun kazandırıldığını ifade eden Şahin, TOBB, Ordunun ihtiyacı olan 32 derslikli bir Endüstri Meslek Lisesi yapıyor. Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan okulun projesinde atölyeler de var. Türkiye genelinde TOBBun yaptığı okul adeti 27dir ve 28incisi ise Orduda olacak. TOBB tarafından yapılan tüm okullar 24 derslikten oluşuyor ancak Ordudaki okul 32 derslikli olacak diye konuştu.
     Bir gazetecinin, okulun Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olmasının eleştirildiğine ilişkin sorusu üzerine Şahin, şunları kaydetti:
     Sayın Başbakan, Her Organize Sanayi Bölgesi, bir tane Endüstri Meslek Lisesine kavuşacak diyor. Çünkü bu liselerde okuyan öğrenciler haftanın iki gününü pratik ders için sanayi tesislerine gidiyor. Bu anlamda da bu öğrencilerin pratik ders yapabilecekleri alan sanayi bölgeleridir. 3 bin öğrencimiz var ve bu kadar öğrenciye hitap edecek atölye bulmak mümkün değil. Bu okula karşı çıkmak, Başbakana karşı çıkmaktır. Aynı zamanda ara eleman sıkıntısı yaşayan bir Türkiye var. Servet Şahini sevmeyebilirsiniz, ama bu bir okul eğitimi. Sanayi olarak büyümek için Endüstri Meslek Lisesi yapmalıyız. Bu okul organize sanayi dışında Fidangör Caddesine yapacak değiliz. Okula karşı olanları Allaha havale ediyorum. Aynı zamanda Ordu halkının insafına bırakıyorum.
     Servet Şahin, okulun yapılacak olmasında emeği geçen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Ordu milletvekillerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER