Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Uzunun şehit olması

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Uzunun şehit olması -Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Özbakır: -Bu saldırı ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan, hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyen Türk milleti adına adalet dağıtan yargımızın


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bu saldırı ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan, hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyen Türk milleti adına adalet dağıtan yargımızın değerli mensuplarını asla yıldırmayacaktır dedi.
     Özbakır, Zonguldak Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Tuncelinin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzunun terör saldırısı sonucu yaşamını yitirmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
     Uzuna sıkılan kurşunun toplumun huzuruna, birlik ve beraberliğine sıkılmış bir kurşun olarak değerlendiklerini ifade eden Özbakır, Zalimin zulmünden mazlumu kurtarmak, kamu düzenini sağlamak, adaleti tecelli ettirmek, mazlumların haklarını almalarını sağlamak için görev yapmak dışında hiçbir gayesi bulunmayan meslektaşlarımıza saldırılar düzenlenmektedir diye konuştu.
     Ağrının Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıçın hain bir saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Savcısı Uzunun Türkiyenin huzurunu bozmak isteyen terör örgütü tarafından şehit edildiğini anımsatan Özbakır, şöyle konuştu:
     Ülkemizin birçok yerinde vatana ihanet edenlerin yanı sıra iç ve dış düşmanlarımız bu kez bir meslektaşımızı hedef almışlardır. Adaletin bir gün herkese lazım olacağını bilmeyen hainler canına kıydıkları savcımızın, meslektaşlarından adalet isteyeceklerini unutmuş olacaklar ki bu saldırıyı gerçekleştirme cüretini bulmuşlardır. Yüreğimizi yakan kor ateş dağlar kadar büyük olsa da ümitsizlik karamsarlık ve yılgınlık bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Bu saldırı ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan, hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyen Türk milleti adına adalet dağıtan yargımızın değerli mensuplarını asla yıldırmayacaktır. Üzüntümüz büyük de olsa kalleşçe saldırılar karşısında eğilmedik eğilmeyeceğiz. Adaletin terazisini başımızın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Aziz ve kutsal hatırana sahip çıkacağız.
     Adliye binası önündeki açıklamaya, Zonguldak Barosu Başkanı Avukat İbrahim Kerem Ertem, hakim, savcı ve avukatlar ile adliye çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı /
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Uzunun şehit olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER