Oyuncu Zeki Alasya, NKÜye konuk oldu

Oyuncu Zeki Alasya, NKÜye konuk oldu -Zeki Alasya: Babam yaşasa, benim tiyatro ve sinema sanatçısı olma şansım yoktu


TEKİRDAĞ (A.A) - Oyuncu Zeki Alasya, Namık Kemal Üniversitesindeki (NKÜ) söyleşide üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
     Çorludaki Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide konuşan Alasya, kendi hayatından kesitlere yer verdi.
     Alasya, geçmişte başkalarının tiyatrolarında oynamama kararı aldıkları bir dönem olduğunu anlatarak, Gençlikte böyle kararlar veriliyor. Çok fazla teklifler geliyordu ama hiçbirine gitmedik. Yavaş, yavaş aç kalmaya başladık. Metin Akpınar, Hüseyin diye bir arkadaşımız ve ben, bir şeyler yapmaya karar verdik. Tahta kaşık alıp, boyayarak satmaya başladık. Çok güzel tahta kaşıklar yaptık. Bir sürü turistik eşya satan dükkanlara verdik. Satılınca paralarını alacaktık. Aylarca satılmadı dedi.
     Sıkıntı yaşadıkları dönemde İstiklal Caddesinde gezerken Haldun Taner ile karşılaştıklarını belirten Alasya, şöyle devam etti:
     Karşıdan ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Tanerin geldiğini gördük. Elinde tiyatro olduğunu söyledi. Birlikte bir kabare tiyatrosuna başladık. Bu bizim hayatımızda bir dönüm noktasıdır.
     Alasya, ailesinin tamamının doktor, eczacı ve kimyager olduğunu ifade ederek, Babam bir bilim adamıydı. Ağabeyim, akrabalarım ve birçok yakınım doktordu. Babam, ben 15 yaşındayken öldü. Keşke çok daha fazla yaşasaydı ama babam yaşasa benim tiyatro ve sinema sanatçısı olma şansım yoktu. Öyle olsa ve bana sorsalar doktor olurdum şeklinde konuştu.
     Zeki Alasya, söyleşide öğrencilerin yönelttiği soruları da yanıtladı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Oyuncu Zeki Alasya, NKÜye konuk oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER