Özdemir, gazetecilerle bir araya geldi

Özdemir, gazetecilerle bir araya geldi


YOZGAT (A.A) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Özdemir, Yozgat Kentpark Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, tarım destekleri olmak üzere Yozgatta yürütülen tarım politikaları hakkında bilgi verdi.
     Gübre, mazot ve toprak analiz ücretlerinin üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başladığını belirten Özdemir, il genelinde 47 bin 500 çiftçiye 40 milyon liranın üzerinde destek ödemesi yapılacağını söyledi.
     Yozgatta nadasa bırakılan alanların çok geniş olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:
     Bizim ilimiz su fakir bir il. Yozgat, tarım alanları genişliği bakımından Türkiyede 4. sırada yer alıyor. Ama biz bu topraklarımızı verimli kullanamıyoruz. Bu bağlamda nadas alanlarına uygun ürün desenlerini oluşturmamız lazım. Aspir bitkisi, ilimizin toprak ve iklim şartlarına uygun. Aspir, ülkemizin de ihtiyaç duyduğu bir bitki. Bu bitkinin yağı zeytin yağına en yakın. Nadasa bırakılan arazilerde bu bitki ekilebilir. Biz de müdürlük olarak Şefaatli ilçesinde çiftçilerimizle bu ürünün yetiştirilmesi için protokol imzaladık. İlk etapta 6 bin dekar alanda bu bitkinin ekimini yapacağız. Olumlu sonuç elde etmemiz durumunda gelecek yıl 100 bin dekar alanda ekim yaptırmayı düşünüyoruz.
     Özdemir, çiftçilerin alternatif ürüne teşvik edilerek gelir seviyesini yükseltmek ve Yozgatta meyveciliğin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 21 bin 600 adet yarı bodur elma fidanı alımı yaparak çiftçilere dağıttıklarını da belirtti.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Özdemir, gazetecilerle bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER