TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sorman,

TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sorman, Muşta


MUŞ (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Sorman, Muş Ziraat Odası Başkanlığınca düzenlenen toplantıya katılmak üzere kente geldi.
     Muş Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda Sorman, TZOB yönetim kurulu üyeleri ve il ilçe ziraat odası başkanlarıyla bir araya geldi.
     Sorman, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktarın direktifleri doğrultusunda tüm illeri dolaştıklarını ve gittikleri kentlerde oda başkanlarıyla toplantı yaptıklarını söyledi.
     Toplantıların konusunun tarım politikalarına nasıl bir yön verilebileceği olduğunu ifade eden Sorman, şöyle konuştu:
     Türkiye Ziraat Odaları yönetim kurulu olarak Muş ilimizi ziyaret ettik. Muş Odası başkanlarımız ve çiftçilerimizin dertlerini dinleyerek onların sorunlarına çare aramaya çalışacağız. Türkiyedeki tarımsal politikaların yeniden yapılandırılması için kendi politikalarımızı geliştirmek üzere bu toplantıyı düzenliyoruz. Türkiye bir tarım ülkesi olmasına rağmen üreticilerimiz hak ettiği geliri elde edemiyorlar. Ülkemizde üretim planlaması olmamasından dolayı yaklaşık 40-50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur. Hem çiftçilerimizin gelir seviyesini yükseltmek için hem de Türk ekonomisine katkıda bulunmak için bu toplantılardan çıkan raporları genel başkanımız, sayın başbakanımız başta olmak üzere ilgili makamlara götürecektir.
     Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım ise, bu tür toplantıların çiftçilerin sorunlarını aktarmada kendileri için büyük fırsat olduğunu kaydetti.
     Yıldırım, çiftçilerin sorunlarını genel başkanım, yönetim kurulu üyeleri Türkiyenin dört bir tarafını dolaşarak yerinde inceliyorlar. Biz de oda başkanları ve çiftçiler olarak onların bu politikalarını destekliyoruz. Bu politikalar sayesinde çiftçilerimiz hak ettikleri yere geleceklerdir dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Yunus Okur
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sorman, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER