Özertenin Şenere hakaret davasında yetkisizlik

Özertenin Şenere hakaret davasında yetkisizlik -İstanbulda düzenlediği basın toplantısındaki sözleriyle Trabzonspor Kulübü Başkanı Şenere hakaret ettiği iddia edilen TFF 1. Başkan Vekili Özertenin Trabzonda yargılanmasına b


TRABZON (A.A) - İstanbulda düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şenere hakaret ettiği iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özertenin yargılanmasına başlandı.
     Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan sanık Ufuk Özerten ile şikayetçi Sadri Şener katılmadı. Özertenin avukatı Nagihan Bardakçı ile Şenerin avukatı Nusret Yılmaz duruşmada hazır bulundu.
     Söyleyecekleri sorulan sanık avukatı Bardakçı, müvekkilinin Şeneri muhatap alarak basın açıklaması yapmadığını ve olay yerinin İstanbul olduğunu belirterek, mahkemenin yetkisizlik kararı vermesini istedi.
     Şenerin avukatı Yılmaz ise Özertenin basın açıklamasının Şener muhatap alınarak yapıldığını savunarak, Bardakçının yetkisizlik kararı verilmesi talebine itiraz etti.
     Hakim ise Özerten hakkında Şenere sesli, yazılı ve görüntülü iletişim organlarıyla hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmasına rağmen suçun gıyapta yapılan hakaret suçunu oluşturduğuna dikkati çekti, suç yerinin İstanbul olduğunu belirtti.
     Bu nedenle davanın İstanbulda görülmesi gerektiğine karar veren hakim, yetkisizlik kararı ile dava dosyasını İstanbul Sulh Ceza Mahkemesine gönderdi.
     Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianemede, Özertenin İstanbulda düzenlediği basın toplantısında söylediği sözlerle Şenere sesli, yazılı ve görüntülü iletişim organları aracılığıyla hakaret ettiği belirtiliyor.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Özertenin Şenere hakaret davasında yetkisizlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER