Özlüce Tesisleri, Spor Genel Müdürlüğüne devrediliyor

Özlüce Tesisleri, Spor Genel Müdürlüğüne devrediliyor -Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -"Alan, spor alanıydı. Biz de spor alanı üzerine yapılan 14 milyonluk tesisle birlikte Spor Genel Müdürlüğüne devrini gerçekleştiriyoruz"


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Bursaspor Kulübüne tahsisi iptal edilen Özlüce Tesislerinin, Spor Genel Müdürlüğüne devredileceğini bildirdi.
     Altepe, Merinos Parkında bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, arazisi devlete ait olan Özlüce Tesislerinin, Erdoğan Bilenserin belediye başkanlığı döneminde başlayan inşaatının, merhum Hikmet Şahin döneminde tamamlanıp Bursaspora tahsis edildiğini söyledi.
     Halka açık spor faaliyetlerinde kullanılmadığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığı tarafından tahsisin kaldırıldığını belirten Altepe, "Maliye Bakanlığı tarafından Özlüce Tesisleri için Bursaspora tahsis edildiği, halka açık olmadığı gibi gerekçelerle Büyükşehir Belediyesinden geriye dönük 5 yıllık ecrimisil isteniyor" dedi.
     Altepe, talep edilen ecrimisilin yaklaşık 10 milyon lira olduğunu bilgisini verdi.
     Bursasporun her zaman Bursanın simgesi olarak görüldüğünü vurgulan Altepe, şöyle konuştu:
     "Bursaspor, kentimizin en önemli değeri. Marka kent, dünya kenti olma yolunda şehrin tanıtımında en güçlü unsurlardan biri. Onun için bu konularda her türlü desteği gösteriyoruz. Daha önce yapılan Vakıfköy Tesisleri, kapalı otoparklar, yüzme havuzları gibi tesisler de Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle inşa edildi. Tabii bu karar üzerinde bizim de çalışmalarımız var. Hukuki itiraz hakkımız var ve bunu değerlendireceğiz. Zaten buranın irtifa hakkı bize 2011de verilmiş. Yani 5 yıl geriye gidilmesi söz konusu değil. Alan, spor alanıydı. Biz de spor alanı üzerine yapılan 14 milyonluk tesisle birlikte Spor Genel Müdürlüğüne devrini gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisimizde daha önceki oturumlarda karar almıştık. Şimdiden sonra bu tesisler zaten devletin oluyor. Devlet burayı ilgili kulübe kiraya vermiş olacak. Bu konuda inşallah sorunun kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum."
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Özlüce Tesisleri, Spor Genel Müdürlüğüne devrediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER