Palamut bollaştı fiyatı düştü

Palamut bollaştı fiyatı düştü -Zonguldakta tanesi 15 liradan 5 liraya kadar düşen palamut, balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürüyor


ZONGULDAK (A.A) - Karadenizde av sezonunun başlamasıyla bolca avlanan palamudun fiyatının 15 liradan 5 liraya düşmesi, balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürüyor.
     Zonguldak Merkez Balıkçı Çarşısında balıkçılık yapan İsmail Avcı (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylülde sona eren av yasağının ardından Karadenizde palamut bolluğu yaşandığını söyledi.
     Balığın çok avlanmasının fiyatlarını da düşürdüğünü ifade eden Avcı, İlk günlerde tanesi 15 liradan satılan palamudun fiyatı 5 liraya kadar düştü. Bu da özellikle dar gelirlinin yüzünü güldürdü. Biz de daha fazla satış imkanına kavuştuk. Balık mevsimi geçen seneye nazaran daha bereketli. Fiyatlarımız da gayet uygun dedi.
     Avcı, balık avının geçen seneye göre daha iyi geçeceğini tahmin ettiklerini ve vatandaşın daha ucuza balık yiyebileceğini ifade ederek, kilogramı 5 liradan satılan hamsinin de yakın zamanda ucuzlayacağını kaydetti.
     Vatandaşlar da palamut bolluğunun fiyatları aşağıya çekmesinin sevindirici olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Faik Erez/Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Palamut bollaştı fiyatı düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER