Pamukkale Üniversitesi 2013 Bahar Şenlikleri

Pamukkale Üniversitesi 2013 Bahar Şenlikleri -PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nas: "Bu yılki bahar şenliklerinin temasını Yörük olarak belirledik"


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Nas, bu yılki bahar şenliklerinin temasını ^"Yörük" olarak belirlediklerini söyledi.
     Nas, üniversitede gerçekleştirilecek bahar şenlikleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. PAÜ Senato Salonunda düzenlenen toplantıya Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Sinan Baş ve şube müdürleri katıldı.
     Geçen yılki bahar şenliklerinin temasını Zeybek olarak belirlediklerini hatırlatan Nas, "Her yıl yöremiz ve ülkemiz açısından önemli bir değer tema kabul edilerek o tema etrafında etkinlikler yoğunlaştırılmaktadır. Tema konusu detaylı olarak ortaya konulmaya, tanıtılmaya çalışılmaktadır. Bu yılki bahar şenliklerinin temasını Yörük olarak belirledik. Böylece milli ve manevi değerlerimizin tanıtılması, bu değerlerin daha iyi anlatılması ve öğrencilerimiz tarafından değerlerimizin daha iyi anlaşılması için ortam oluşturmuş oluyoruz" dedi.
     Beş gün sürecek Yörük Şenliğinin 6 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00de Rektörlük önünden şenlik alanına kortej yürüyüşü ile başlayacağını dile getiren Nas, Hıdrellez ateşinin yakılması, örste demir dövülmesi, Pamukkale, Burdur Mehmet Akif Ersoy ve Muğla Sıtkı Koçman üniversitelerinin halk oyunu gösterileri, konserler ve yöresel ikramlar ile ilk günün sona ereceğini hafta boyu sürecek şenlikte Ümit Eren, Orhan Ölmez ve Selcan Gökçenin konser vereceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Pamukkale Üniversitesi 2013 Bahar Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER