Pamuklar modern ortamlarda işlenecek

Pamuklar modern ortamlarda işlenecek


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Bakanlar Kurulunun pamukların kontrolüne ilişkin tebliği ile pamuk denetimlerinin daha hızlı bir şekilde yapılacağını bildirdi.
     ŞTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yazılı açıklamasında, pamuk denetimlerinde yeni uygulamaların getirildiğini belirtti.
     Yeni sistemin pamukların daha modern ortamlarda işlenmesini ve denetimlerin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağını aktaran Kaya, çırçır fabrikalarının lisanslı sorumlu pamuk denetçisi bulundurmak zorunda olduğunu hatırlattı.
     Kaya, açıklamasında şunları kaydetti:
     Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren Pamukların Kontrolüne Dair Tüzük uyarınca tasnif ve kontrolü zorunlu olan pamukların ihracatında, ithalatında ve iç piyasa kontrollerinde uygulanacak usul ve esasları düzenlemek üzere 15 Temmuz 2012 tarihinde ilgili tebliğ yürürlüğe girdi. Beraberinde birçok yeniliği getiren söz konusu tebliğ pamukçulara aynı zamanda e-imza zorunluluğunu da getirdi. E-imzası bulunmayan firmalar bundan böyle işlem yapamayacak.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Pamuklar modern ortamlarda işlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER