Parçalanan bileği kesilmekten kurtarıldı

Parçalanan bileği kesilmekten kurtarıldı -Konyada bir kişinin iş kazası sonucu parçalanan sol el bileği, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı (Fotoğrafl


KONYA (A.A) - Konyada bir kişinin iş kazası sonucu parçalanan sol el bileği, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla kesilmekten kurtarıldı.
     Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Dr. Ahmet Nihat Baysal, yaptığı açıklamada, Durali Derelinin (45) parke ve briket imalathanesinde harç karıştırırken miksere elini kaptırdığını ve tamamen dağılan el bileğine başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Hastanın bileğindeki kemik kırıklarının ortopedi kliniğinde onarıldığını belirten Baysal, Eli besleyen iki damarın birisinde tıkanma olmuştu. Bu tıkanma operasyonla açıldı. Pıhtılar boşaltıldı. Eli besleyen ikinci atar damar ise 10 santimetre kadar uzunlukta kopmuştu dedi.
     Hastanın genç olduğu için kopuk olan atardamarının, yara yeri alanından alınan toplardamarla her iki ucu birleştirilerek tamir edildiğini aktaran Baysal, Daha sonraki süreçte ise sülük tedavisi uygulandı. Böylece hastanın eli kangren olmaktan ve dolayısıyla kesilmekten kurtulmuş oldu. Açık kalan yara yeri, plastik cerrahi kliniğince karın içine gömülerek kapatıldı. Hastanın halen fizik tedavi merkezimizde tedavisi devam ediyor diye konuştu.
     Durali Dereli ise 16 Ekim gecesi sol elini miksere kaptırdığını belirterek, Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yaklaşık 70 günlük bir tedavi süreci geçirdim. Şu an sağlık durumunun iyi. Fizik tedavi ünitesindeki tedavinin ardından inşallah elime tam olarak kavuşacağım ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Parçalanan bileği kesilmekten kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER