Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Çelik: -Silahlar konuştuğunda öneri sunanların da çözüm için çaba sarf edenlerin de sesi kısılıyor


GAZİANTEP (A.A) - Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Pariste, bölücü terör örgütü PKKya yakınlığıyla bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosunda 3 kadının öldürülmesi olayı ile ilgili olarak, Kritik adımların atıldığı ve müzakere sürecinin başladığı bir dönemde Fransada 3 kadının öldürülmesini manidar bulduk dedi.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır yaşanan Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımları desteklediklerini, sürece destek olan herkese teşekkür ettiklerini belirtti. Hükümetin sürecin şiddetten arınması için verdiği mücadeleyi yürekten desteklediklerini kaydeden Çelik, bu kapsamda yapılacak reformlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anımsattı.
     Çözümün, empati ve beklentilerin tüm yönleriyle görünmesiyle sağlanacağını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Öneriler ve beklentiler tartışıldığı sürece çözüme giden yol açılır. Kürt sorununun şiddetten arındırılması için silahlar susmalı, insanlar konuşmalıdır. Silahlar konuştuğunda öneri sunanların da çözüm için çaba sarf edenlerin de sesi kısılıyor. Artık demokratik normlar devreye girmeli, başlayan olumlu sürecin kesintiye uğramaması için herkes sorumluluk almalıdır.
     Pariste 3 kadının öldürülmesine değinen Çelik, Bu kadar kritik adımların atıldığı ve müzakere sürecinin başladığı bir dönemde Fransada 3 kadının öldürülmesini manidar bulduk. Anlaşılan odur ki birileri yine barış sürecinden rahatsız oldu. Bu rahatsızlık ile yine kan döktü. Barış sürecine tuzak kurduklarını düşündüğümüz yapıların Fransa Hükümeti tarafından ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu süreçte Türkiye Hükümetinin de olaya dahil olarak, kanlı baskının aydınlatılması için bütün diplomatik girişimlerde bulunmasını arzu ediyoruz. Beklentilerin arttığı bir dönemde karşılaştığımız bu olayın aydınlatılmadığı takdirde yeni kanlı planlar ile karşı karşıya kalacağımız konusunda yetkilileri uyarıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER