Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Biraz kenara çekilip hem istihbarat yapılanmamızın hem Fransanın emniyet güçlerinin ortaya koyacağı sonucu beklemekte fayda var -Türkiyede aydınla


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımsı Süleyman Soylu, Pariste 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, Biraz kenara çekilip hem istihbarat yapılanmamızın hem Fransanın emniyet güçlerinin ortaya koyacağı sonucu beklemekte fayda var dedi.
     Soylu, Denizlideki Çamlık Hayal Kahvesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Soylu, Pariste 3 kadının öldürülmesi olayıyla ilgili bir soru üzerine, gerçeklerin ortaya çıkması için beklenmesi gerektiğini ifade etti.
     Ortada 3 kişinin infazının söz konusu olduğunu, bunun durup dururken olmayacağına işaret eden Soylu, şöyle devam etti:
     Bir meseleden dolayı, bir altyapısı oluşturulmuş bir olaydan dolayı, orada 3 kişinin infazı söz konusu. Ama bu meseleyi farklı alanlarda değerlendirip bir kafa karışıklığı oluşturulmaktan ziyade, biraz kenara çekilip hem istihbarat yapılanmamızın hem Fransanın emniyet güçlerinin ortaya koyacağı sonucu beklemekte fayda var. Hepimiz için temkinli olmakta fayda var. Bu süreç, temkin sürecidir. Buna, Türkiyenin gladyosudur, çözüm olmamasına yönelik yapılan bir hamledir, başka istihbaratlar tarafından gerçekleştirilmiştir, bu PKKnın iç hesaplaşmasıdır demek, ihtimallerden bir tanesidir. Bunun bir tanesinin üzerinde yoğunlaşıp çözümsüzlüğe odaklaya yönelik bir kamuoyu algısı oluşturma, bana göre çıkan olaydan bir mazarrat çıkarmaktır. Bu doğru bir yöntem değildir.
    
     -İmralıdaki görüşmeler-
    
     Soylu, İmralıdaki görüşmelere ilişkin bir soru üzerine Türkiyenin son 30 yılının sıcak bir şekilde terör mücadeleyle geçtiğine işaret etti.
     Bu meselenin, hem barışı ve kardeşliği dinamitlediğini hem ekonomik büyüme ve zenginleşme açısından önemli derecede engel oluşturduğunu belirten Soylu, bu meselenin çözümü için çaba sarf edildiğini ifade etti.
     Soylu, AK Parti iktidarında olağanüstü halin kaldırılmasından seçmeli Kürtçe dersine kadar yapılanların tek bir anlamı olduğunu dile getirerek, İrade ortaya koymak. Bu irade beyanı şudur; Biz birlikte yaşamak istiyoruz, biz birlikte zenginleşmek istiyoruz, biz birlikte demokratikleşmek istiyoruz ve biz birlikte Türkiye coğrafyasını cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Ne yapılıyorsa Türkiyedeki demokrasiyi genişletmek ve Türkiyedeki demokrasi hafızasını güçlendirmek için yapılmaktadır diye konuştu.
     Bu meseleye bütün kesimlerin sağduyu ile yaklaşması gerektiğini belirten Soylu, Terörle mutabakat diye bir şey söz konusu değildir. Sadece bundan sonra bu terörün bir daha olmamasına yönelik, bütün anlayışın sağduyu ile ortaya konulduğu bir süreç söz konusudur. Türkiyede aydınlarımız ve entelektüellerimizin de bu süreci desteklemesini ve katkı koymasını istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER