PASOK Milletvekili Hacıosman:

PASOK Milletvekili Hacıosman: -Yunanistan, Türk işadamları için önemli fırsatlar barındırıyor -Yunanistan hükümeti, 5 yıl önce hayal bile edemeyeceği yatırımları bugün yapıyor


BURSA (A.A) - PASOK Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Yunanistanın, Türk işadamları için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi.
     Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, Hacıosman ve beraberindeki heyeti, Sümbüllü Bahçede ağırladı. Toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Yeprem, İskeçe Ticaret Odası Başkanvekili İrfan Hacıgene ve Batı Trakyalı basın mensupları ile bazı işadamları katıldı.
     Ahmet Hacıosman, burada yaptığı konuşmada, azınlıkların haklarını savunma noktasında Yunanistan parlamentosunda çok önemli işlere imza attıklarını ve bunu sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.
     Yunanistanda siyasi tablonun sürekli değiştiğine değinen Hacıosman, Yunanistanda toplumu, birlik ve beraberlikten yoksun kılan bazı aşırı milliyetçi akımlar tarafından zaman zaman yanlış bilgilendirmeler yapılıyor. Bu durum ülkemiz, Yunanistan ve orada yaşayan soydaşlarımız için de kaygı vericidir ifadelerini kullandı.
     Türk işadamlarına çağrıda bulunan Hacıosman, Krizdeki Yunanistan, Türk işadamları için önemli fırsatlar barındırıyor. Yunanistan hükümeti, 5 yıl önce hayal bile edemeyeceği yatırımları bugün yapıyor dedi.
     Hakan Çavuşoğlu ise krizlerin artmasıyla iktidarların zafiyet yaşadığını, bunun da milliyetçiliği tetiklediğine işaret ederek, Irkçı çatışmalardan hiç kimse fayda görmez. Aksine ilişkileri olumsuz yönde etkiler. Ancak görünüyor ki Yunanistanın krizi atlatması için maalesef daha uzun bir sürece ihtiyacı var şeklinde konuştu.
     Çavuşoğlu, Yunanistanda, Türk işadamları için inanılmaz fırsatlar olduğunun ve ilgi duyan müteşebbislerin gelecek aylarda yapılacak olan özelleştirmeleri iyi takip etmeleri gerektiğinin altını çizdi.
     BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ise Batı Trakya Türklerinin Yunanistanda huzurlu ve rahat bir yaşam sürebilmesi için çalıştıklarını, bunun yanı sıra Bursadaki soydaşlara her türlü desteği verdiklerini kaydetti.
     Şubenin faaliyetlerine de değinen Köse, 1-2 Aralık 2012 tarihlerinde yapılan RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesinin Bursada gerçekleştirilmesi hepimizi mutlu kılmıştır. 12 Balkan ülkesinden katılan misafirlerin olduğu bu toplantıya Yunanistandan ise Sayın Ahmet Hacıosman ve beraberindeki heyet iştirak etmişlerdir dedi.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber PASOK Milletvekili Hacıosman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER