Pastırmacılara pastırma satıyor

Pastırmacılara pastırma satıyor -Yeni teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Aksarayda kurulan bir fabrika, Kayseriye de pastırma gönderiyor -Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Koçaş: Türkiyenin en kaliteli yoncası Aksarayda yet


AKSARAY (A.A) - Adem Koçak - Yeni teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Aksarayda kurulan bir fabrika, kaliteli kırmızı et avantajını kullanarak, Kayseriye de pastırma satıyor.
     Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 ay önce faaliyete geçirdikleri fabrikalarında pastırma, sucuk ve kavurma üretimi yaptıklarını söyledi.
     Özellikle pastırma üretiminde oldukça iddialı olduklarını belirten Koçaş, başta Kayseri olmak üzere çevre iller ve Türkiyenin pek çok noktasında pastırma sattıklarını ifade etti.
     Aksarayda üretilen kırmızı etin kalitesine güvendikleri için Kayserinin söz sahibi olduğu bu sektöre girdiklerini dile getiren Koçaş, Pastırma deyince akla ilk gelen şehir Kayseri. Biz iyi bir başlangıç yaptık. İleride Aksarayın da pastırmada söz sahibi olması için çalışıyoruz ve başta Kayseri olmak üzere birçok ile pastırma gönderiyoruz. Günde 700 kilo pastırma üretiyoruz dedi.
    
     -Aksarayın avantajı; kaliteli yonca-
    
     Koçaş, son yıllarda devletin sağladığı teşviklerle Aksaraya büyük yatırımlar geldiğini, tarım ve hayvancılığın çok bilinçli yapılmaya başlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Aksarayda kırmızı etin kalitesini artıran en önemli faktör yonca. Türkiyenin en kaliteli yoncası Aksarayda yetişiyor. Havası, suyu ve yoncası Aksarayın hayvancılıkta en önemli avantajları. Ürünlerimizde kullandığımız et bu nedenle çok kaliteli. Aksarayda nüfusun yüzde 70ine yakını tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Tarım ve hayvancılık eskisi gibi değil, çok profesyonel yapılıyor.
     Kayseriden getirdikleri 30-35 yıllık pastırma ustalarının tecrübesinin, Aksarayın kaliteli kırmızı eti ile birleşmesi sayesinde Kayseriye pastırma göndermeye başladıklarını anlatan Koçaş, Normalde Kayserililer kendi pastırmaları dışında bir pastırmayı beğenmezler. Ama biz ustalarımızı Kayseriden getirerek, etimizi de Aksaraydan temin ederek Kayseriye pastırmamızı kabul ettirdik. Bundan sonra Kayseri de Türkiye de Aksaray pastırması yiyecek diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Pastırmacılara pastırma satıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER