PAÜde Çocuk Sağlığı İzleme Polikliniği açıldı

PAÜde Çocuk Sağlığı İzleme Polikliniği açıldı


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), çocukların sağlıklı gelişimi için Çocuk Sağlığı İzleme Polikliniği açtı.
     Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, polikliniğin bebeklere ve 5 yaş altı çocuklara hizmet vereceğini bildirdi.
     Polikliniğin çocukların sağlıklı büyümesi, akıllı ve mutlu olması için önerilerde bulunmayı, fark edilemeyen bir hastalığı varsa erken tanı koyarak tedavisine yardımcı olmayı amaçladığını belirten Ergin, poliklinikte verilecek hizmetleri şöyle anlattı:
     Birinci aydan başlayarak emzirme ile ilgili soruları yanıtlıyoruz. Yaşa uygun beslenme önerileri sunabiliyoruz. Bebekleri nasıl giydirelim, bebeğin yaşadığı odanın ısısı ne olsun, banyo sıklığı ve banyo suyunun ısısı kaç derece olabilir, bebekler nasıl ve ne süre uyurlar sorularını cevaplıyoruz. Yaşa özel hipotiroidi, fenilketonüri, kan sayımı, idrar incelemesi, kan basıncı ölçümü, görme keskinliği, işitme testleri yapıyoruz. Büyümede yavaşlama ya da gerilik erken fark edilirse nedeni belirlenebilir ve çocuğun boy ya da ağırlıkça geri kalması önlenebilir. Bu amaçla bebeğin vücut ağırlığı, boy ve baş çevresi büyümelerini izliyoruz.
     İlk 5 yaşın beyin gelişiminin en hızlı olduğu dönem olduğunu belirten Ergin, Bebek ve çocukların duymaları, görmeleri, söylenileni anlamaları, isteklerini anlatmaları, hareketleri, çevrelerindeki kişilerle ilişkileri, zeka gelişimi, oyunlarını izliyor ve destek önerilerinde bulunuyoruz. Hangi yaşta neler yapabilir, hangi ayda hangi oyunları oynar, oyuncak seçimi, kitapla tanışma zamanı konusunda bilgiler veriyoruz. Fark edilmeyen bir hastalıkları varsa erken tanı koyabiliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber PAÜde Çocuk Sağlığı İzleme Polikliniği açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER