Pazar yeri inşaatında mozaik çıkması

Pazar yeri inşaatında mozaik çıkması -Tarsustaki semt pazarı inşaatının temelinde bulunan insan figürü mozaiğinin devamı ortaya çıktı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde, semt pazarı inşaatının temelinde 2. veya 3. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen insan figürü mozaiğinin bulunmasının ardından sürdürülen çalışmalarda, üzerinde 4 insan figürünün bulunduğu yeni bir mozaik buldu.
     Eski Ömerli Mahallesinde, 27 Aralık Stadı yanında bulunan boş arazide belediye tarafından yaptırılan semt pazarı inşaatının temel kazısı sırasında tarihi eserlere rastlanmasının ardından, inşaat çalışmalarının durdurulması ve bilimsel kazı çalışmalara başlanmasıyla yeni kalıntılar bulundu. Çalışmalarda aynı mozaiğin devamı niteliğinde üzerinde 4 insan figürü bulunan yeni bir mozaiğe daha rastladı.
     Müze yetkilileri, yaptıkları ön inceleme sonucunda bulunan mozaiğin Roma dönemine ait olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.
     32 metrekarelik alanda 2 panodan oluşan ve insan figürlerinin yer aldığı taban mozaiğinin tarihi hakkında bilgi veren yetkililer, şunları kaydetti:
     Tespit ettiğimiz taban mozaiğinin bulunduğu alanda kazı alanımızı biraz daha genişleterek çalışmalara devam ettik. Çalışmada, 4 insanın yer aldığı bir bir panodan oluşan taban mozaiğini daha bulduk. Ama biraz tahrip olmuş. Roma dönemine ait olduğunu tahmin ediyoruz. Çalışmalarımız devam edecek.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Pazar yeri inşaatında mozaik çıkması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER