Pazaryerinden kısa kısa

Pazaryerinden kısa kısa -Pazaryeri Belediyesinden engelliler projesine destek


BİLECİK (A.A) - Pazaryeri Belediyesi ve Bilecik Görme Engelliler Derneği işbirliğinde geri dönüşüm çalışmaları yapılacak.
     Belediye, 2010 yılında İnegöl ilçesinde bir firmayla başlattığı atık toplama sözleşmesinin sona ermesiyle 24 Nisanda Bilecik Görme Engelliler Derneğinin yürüttüğü geri dönüşüm çalışmalarına destek vermek amacıyla dernek yönetimiyle sözleşme imzaladı.
     Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, geri dönüşümün gelecek kuşaklara mevcut kaynakların mümkün olan en fazla miktarını sunmasını sağlayacak yöntem olduğunu belirterek, şunları kaydetti.
     "Katı atık problemini çöp miktarını azaltacak şekilde geri kazanım uygulamaları ile çözmeye çalışmak en doğru yaklaşımdır. Yaşanabilir bir çevre ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için halkımız projemizi hayata geçirdiğimiz günden itibaren duyarlı bir yaklaşım gösterdi. Bu çalışmalarımız aynı zamanda Bilecik Görme Engelliler Derneği ile bir çalışma yapılarak kentte engelli olup çalışabilecek durumda olan engelli vatandaşlarımızı da bu proje kapsamına alacağız. Böylece engelli vatandaşlarımıza da iş imkanı sağlamış olacağız."
     Dernek Başkanı Akif Biçer de 2010 yılında Bilecik Belediyesi ile başlattıkları geri dönüşüm projesiyle engelli vatandaşlara istihdam imkanı sağladıklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yalçın ve Dernek Başkanı Akif Biçer, sözleşmeyi imzaladı.
    
     -Pazaryerinde "Gençlik Haftası" kutlamaları
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesinde "Gençlik Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Kız Teknik ve Meslek Lisesi Salonundaki kutlamalara, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turhan Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Vekili İslam Özkul, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
     Özkulun konuşmasının ardından Çok Programlı Lisesi Tarih öğretmeni Ömer Kemer ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Tuğba Pemik, "Samsundan kurtuluşa giden yol" konulu söyleşi gerçekleştirdi.
     Bir hafta sürecek gençlik programları kapsamında okullararası spor etkinlikleri, satranç ve doğa yürüyüşlerinin gerçekleştirileceği bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Pazaryerinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER