Pedallar Sarıkamış için dönüyor

Pedallar Sarıkamış için dönüyor -Sarıkamış Şehitlerini anmak için İstanbuldan Sarıkamışa bisiklet turu başlatan grup, Karsa ulaştı


KARS (A.A) - Sarıkamış Şehitlerini anmak için İstanbuldan Sarıkamışa bisiklet turu başlatan grup, Karsa ulaştı.
     İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İstanbul Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği bisiklet turuna katılan sporcular, Valilik önünde Vali Eyüp Tepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
     Vali Tepe, burada yaptığı konuşmada, bisiklet turunu düzenleyenlere ve sporculara Kars halkı adına teşekkür ederek, bu duyguyu taşımalarının kendileri için büyük bir memnuniyet olduğunu ifade ederek, Bu genç sporcu kardeşlerimiz burada yaşanan bu olayı nesillerimize aktarma imkanı bulacaklar. Biz ecdatlarımız için ne desek az çünkü onlar bu vatanı kolay kazanmadılar dedi.
     Kafile başkanı Tuna Akyüz de bisiklet turunun Sarıkamış Harekatında Allahuekber Dağında donarak şehit düşen 90 bin kahraman askerin anısına düzenlendiğini belirterek, bu etkinlikle Sarıkamışa dikkat çekeceklerini ifade etti.
    
     -Bisikletlerin fren balataları dondu-
    
     Bir kavanoza doldurulan Ardahan toprağını getirdiklerini belirten Akyüz, havanın soğuk oluşu nedeniyle yolda da çok sıkıntı çektiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Hava sıcaklığı yer yer eksi 25 dereceye kadar düştü. Bisikletlerin fren balataları dondu. Canlarını, ailelerini düşünmeden bir Rus komutana teslim olmadan, ebediyete intikal etmeyi görev addetmiş bir ceddin torunları olarak biz de onlara minnet duygularımızı ifade etmek için tüm zorluklara rağmen yola çıktık ve Karsa ulaştık.
     Konuşmaların ardından Vali Eyüp Tepe, Tuna Akyüze plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Akyüz de Vali Tepeye Türkiye Bisiklet Federasyonu flamasını hediye etti.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Pedallar Sarıkamış için dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER