Pendikte 0

Pendikte 0-5 Yaş Çocuk Sağlığı ve Gözlem semineri


İSTANBUL (A.A) - Pendikte 0-5 Yaş Çocuk Sağlığı ve Gözlem semineri düzenlendi.
     Pendik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Marmara Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi işbirliğiyle Güzelyalı Semt Konağında gerçekleştirilen seminerde, çocukların hastalıklarında erken teşhisin tedavi sürecindeki önemi vurgulandı.
     Seminerde konuşan MÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Perran Boran, bebek doğduğunda topuğundan metabolik tarama için kan alındığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bir sorun varsa doktor tarafından aranıyorsunuz. Mutlaka birkaç ay sonra ikinci defa topuk kanını da verin. Benim çocuğumdan daha önce alındı demeyin. Bebekler yeterli vitamini almazsa hastalıklar topuk kanı alındığında ortaya çıkıyor. Onun için mutlaka ikinci defa topuk kanını verin. Çocuk doğduğu zaman 48-72 saat içerisinde bir doktor tarafından görülmesi lazım. Sarılık ve çeşitli problemler bu saatlerde çıkar. Bebeklerin D ve K vitamini ihtiyacı var. K vitaminini, hastanemizde doğan her çocuğa yapıyoruz. Çevrenizdeki insanlara da bunun önemini anlatın.
     Doç. Dr. Boran, otizm hastalığına dikkati çekerek, Bunu 18. ayda objektif bir testle tarayabiliyoruz. Ayrıca çocuklarda mutlaka kalçanın ultrasonla taranması lazım dedi.
     Ailelere anne sütünün önemini anlatan Boran, bebeklere televizyon izletilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER