Personele, kayısıda erik koşnili zararlısı anlatıldı

Personele, kayısıda erik koşnili zararlısı anlatıldı


MALATYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarınca, müdürlük teknik ve Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi personeline kayısıda erik koşnili zararlısı anlatıldı.
     İl Genel Meclis Toplantı Salonundaki eğitim toplantısına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şevket Fidan, ilçe müdürleri ve tarım danışmanları katıldı.
     Selvi, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, erik koşnili zararlısının sert çekirdekli ağaçlarda kış sonu veya ilkbahar başında yoğun olarak görüldüğünü belirtti.
     Hastalıkla mücadelede popülasyonun yüksek olduğu yerlerde bulaşık dallar kesilip budanarak bahçeden uzaklaştırılması gerektiğini belirten Selvi, personelin her ortamda erik koşnili ve mücadele yöntemlerini üreticilere anlatmalarını, arazi şartlarında uygulamalarını istedi.
     Selvi, erik koşnili zararı görülen bahçe sahiplerinin en yakın il ve ilçe müdürlüğüne müracaat ederek teknik tavsiyeler doğrultusunda hareket etmelerinin sağlamanız gerektiğini vurguladı.
     Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Fidan, erik koşnili zararlısı hakkında ve bitki sağlığı konusunda bilgi verdi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü görevlisi ziraat mühendisi Badin Kılıç da sunum yaptı.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Personele, kayısıda erik koşnili zararlısı anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER