Pertek Belediyesinden üniversite öğrencilerine destek

Pertek Belediyesinden üniversite öğrencilerine destek


TUNCELİ (A.A) - Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Tunceli Üniversitesine bağlı Pertek Meslek Yüksekokulu bölümlerinde okuyan öğrencilerin sıkıntılarını gidermek amacıyla çalışma başlattıklarını bildirdi.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pertek Meslek Yüksekokulunda bölüm sayısının yeni açılan bölümlerle 7ye yükseldiğini, öğrenci sayısının ise 300ün üzerine çıktığını belirtti.
     Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin barınma sorununun kurumlarla birlikte çözdüklerini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:
     İlçemizde öğrenim görmeyi tercih eden öğrencilerimizin tamamına yakın bir bölümünü ev ve oluşturduğumuz pansiyona yerleştirdik. Öğrencilerimizin bir miktar ranza, battaniye ve kanepe gibi malzemelere ihtiyacı var. Bu sorunu da çözmek için girişimlerimiz devam ediyor. Hayırsever vatandaşlarımıza ve iş adamlarımıza çağrıda bulunduk. Umarım bu sorunu da kısa sürede çözeceğiz. İlçemizde üniversitemizin gelişmesi için Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.
     Çetin, ayrıca Pertek Meslek Yüksekokulunu tercih eden ve ilçede ikamet eden tüm öğrencilere katkı sağlamak amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere 150 lira yardımda bulunmak için çalışma başlattıklarını ve yardımların kısa bir sürede yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Pertek Belediyesinden üniversite öğrencilerine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER