Petran Yaylasında kar ve çığ eğitimi

Petran Yaylasında kar ve çığ eğitimi -Rize Arama Kurtarma Ekibi gönüllülerine, Petran Yaylasında kar ve çığ eğitimi verildi -Sağlık Müdürü Tepe: İlimiz ve ülkemizde meydana gelebilecek afet ve olağanüstü durumlara müdahale


RİZE (A.A) - Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) gönüllülerine, İkizdere ilçesine bağlı Petran Yaylasında kar ve çığ eğitimi verildi.
     Eğitime, İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ambulans Servisi Başhekimliği, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile ilde faaliyet gösteren dağcılık ve spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.
     Kamu personeli ve vatandaşların yer aldığı RİKE gönüllülerine, karda yürüyüş teknikleri, arama kurtarma, teknik malzemenin karda kullanımı ve tanıtımı, çığ nasıl oluşur ve çığ testi nasıl yapılır, tur kayağı, donma olgularına müdahale konularında eğitim verildi.
     Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize Valiliğinin koordinasyon ve desteğiyle kurulan, bünyesinde 9 ayrı birimi barındıran RİKEnin, kamu ve sivil toplum işbirliğine mükemmel bir örnek olduğunu söyledi.
     RİKEnin bünyesinde kendi alanında uzman kişileri barındırdığı ve bunların aralarında çok iyi koordinasyon sağladığını ifade eden Tepe, Aynı zamanda sürekli teorik ve uygulamalı eğitimlerle personel becerisini en üst seviyede tutmaktadır. Rizeye ait bu ekibin, ülke genelinde en iyi arama kurtarma ekiplerinin başında yer alacağı ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine şüphemiz yoktur dedi.
     Acil durum ve afetlere müdahale eden ekiplerin eksiklerinin tamamlanması amacıyla eğitimler düzenlediklerini ve bu eğitimlerin devam edeceğini dile getiren Tepe, şunları söyledi:
     Petran Yaylasındaki kar ve çığ eğitimi ile personelimizi, karda mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma, yaşanabilecek çığ olaylarında etkin ve hızlı hizmet sunabilme adına bilgilendirdik. Bölge arazimizin genellikle engebeli olmasından dolayı bu tür olayların her an olabileceğini göz önünde bulundurarak tedbirlerimizi alıyoruz. Rize Arama Kurtarma Ekibimizde yer alan deneyimli gönüllü personelimizle ilimiz ve ülkemizde meydana gelebilecek afet ve olağanüstü durumlara müdahale edilebilecek seviyeye gelebilmek için eğitimlerimiz devam edecek.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Petran Yaylasında kar ve çığ eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER