Polatlıda Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı

Polatlıda Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı -Ankarada 694 çocuk koruyucu aile bekliyor


ANKARA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan-ın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri projesi kapsamında, Ankaranın Polatlı ilçesinde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 13 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Naim Karaağaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Feride Akyol ve vatandaşlar katıldı.
     Kaymakam Bilgin, açış konuşmasında, toplumda bütün sosyoekonomik grupların ortaklaşa kalkınmasının önem taşıdığını belirterek, yaşlı, engelli ve kadınların belli bir noktaya getirilmesi gerektiğini söyledi.
     Kaymakam Bilgin, Toplumun her kesimini belli noktaya getirirken devlet olarak bizlere ve gönüllülük esasına göre çalışan sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Bizler gönüllülük esasını, vakıflar ve dernekler aracığıyla başarıyla yerine getiren bir kültürden geliyoruz. Gönül elçileri de sivil inisiyatifin bir tezahürüdür dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli psikolog Nilgün Şengül ise Ankarada çeşitli yurtlarda kalan 694 çocuğun koruyucu aile beklediğini, İl Müdürlüğü bünyesinde 125 ailenin 137 çocuğa koruyucu ailelik yaptığını bildirdi. Şengül, Sevgievi ve çocuk yuvalarında kalan çocuklara her türlü imkan sunulduğu halde anne ve baba sıcaklığı verilememektedir diye konuştu.
     Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Feride Akyol ile psikolog Nilgün Şengül de toplantıya katılanlara, Koruyucu Aile Yönetmeliği ve getirdiği yenilikler hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Polatlıda Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER