2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü -Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri, otistik öğrenciler ve aileleri, Vali Şahini ziyaret etti


MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri, otistik öğrenciler ve ailelerini kabul etti.
     Vali Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, otistik çocukları olan ailelerin sabırlı ve fedakar olması gerektiğini söyledi. Şahin, Sizler özgürlüğünüzden vazgeçerek özverili şekilde çocuklarınıza bakıyorsunuz. Yaptığınız iş gerçekten takdire şayan. Sizleri tebrik ediyorum dedi.
     Toplumdaki bütün fertlerin otistiklere sahip çıkarak, onları kucaklaması gerektiğine dikkati çeken Şahin, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmaları el birliğiyle yürütmesi gerektiğini belirtti.
     Otizmin doğuştan gelişen, kalıtsal bir nörolojik hastalık olduğuna işaret eden Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ise kabul edilen en önemli tedavinin, erken yaşta verilmeye başlanan yoğunlaştırılmış özel eğitim olduğunu kaydetti.
     Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Sibel Matur da ayda bir yapılacak seminerlerle ailelere psikolojik destek verilmesini istedi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER