Polatlıda yağmur duası yapıldı

Polatlıda yağmur duası yapıldı


ANKARA (A.A) - Ankaranın Polatlı ilçesinde tarladaki ürünlerinin kurumasından endişe eden köylüler yağmur duasına çıktı.
     İlçeye bağlı Sarıoba Köyü halkı tarafından ilkbahar yağışlarının devamı için Cıngangonağı mevkisinde yağmur duası yapıldı.
     Dua merasimine, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, belediye başkan yardımcıları, İlçe Müftü Vekili Nevzat Kızılyar ve Hacı Nafiz Camisi Din Görevlisi Muhlis Güven katıldı.
     Üreticilerin Mayıs ayında yağış beklentilerinin büyük olduğunu, tarımda verimlilik için bahar aylarındaki yağmurların önemli olduğunu belirten Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Mayıs-ın yirmisine kadar yağmurun düşmesi önemlidir. Doğal olarak mevsim yağış açısından çok güzel geçti ama bugünlerde de yağışın, yağmurun düşmesi tarlalarımızın bereketlenmesi açısından önemli. Böyle bir duadayız hep birlikte Allah dualarımızı kabul eylesin dedi.
     Sarıoba köyü Muhtarı Cevdet Yılmaz ise yağmur duası için üreticilerin bağışladığı 27 adet koyun kestiklerini, 100 kilonun üzerinde de pirinçten pilav pişirdiklerini söyledi.
     Köyde çiftçilik yapan Arif Tuna ise ilkbahar yağmurları yağmazsa yüzde 70e yakın verim kaybı yaşanabileceğini, hububatta dane dolgunluğu ve protein değerinin yüksek olması için acilen yağmura ihtiyaçlarının olduğunu, Allahtan rahmet dilediklerini söyledi.
     Kılınan öğle namazı ve yağmur duasının ardından konuklara et, pilav, şebit ve ayrandan oluşan menü ikram edildi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Polatlıda yağmur duası yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER