Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü

Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Belediye Başkanı Akkaya: -"168 yıllık geçmişe sahip Emniyet Teşkilatı, birikim ve tecrübeleriyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği zor görevi başarıyla


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 168 yıllık geçmişe sahip Emniyet Teşkilatının, tecrübesiyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği zor görevi başarıyla sürdürdüğünü bildirdi.
     Akkaya, Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajında, polisin, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlendiğini kaydetti.
     Akkaya 10 Nisanın huzur ve güvenliğin teminatı Türk polisine minnettarlığın günü olduğunu belirterek, "Türk polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. 168 yıllık geçmişe sahip Emniyet Teşkilatı, birikim ve tecrübeleriyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği zor görevi başarıyla sürdürmektedir" ifadesini kullandı.
     Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürkün, Türk polisini "Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan" olarak nitelendirdiğini kaydeden Akkaya, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     "Bu bilinçle görev yapan polisimiz, görevi esnasında canını feda etmekten kaçınmamış, Türk milleti de polisine her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanında yer almış ve almaya devam etmektedir.
     İlimizde ve yurdumuzun her köşesinde görev yapan Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki fedakar ve cefakar mensuplarını takdirle selamlıyor, vatan ve görev uğrunda hayatlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, kahraman polislerimize sağlık ve esenlikler diliyorum."
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER