Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Sivas Emniyet Müdürü Kızılay ve beraberindeki personel, Atatürk Anıtına çelenk sundu


SİVAS (A.A) - Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla Sivasta tören düzenlendi.
     Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Celal Bodur, teşkilat mensuplarıyla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Kızılay, Bodur ve beraberindekiler, daha sonra Vali Zübeyir Kemeleki ziyaret etti.
     Türk polis teşkilatının köklü geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Kemelek, "Birçok ülkenin yaşından daha fazla geçmişe sahip teşkilatın mensuplarısınız. Polis, halkın huzur ve güvenliği için kurulmuş bir teşkilattır, görevini yaparken kendisine anayasa ve kanunlar çerçevesinde verilen yetkileri kullanmakta ve vatandaşın huzur ve güvenini sağlamaktadır" dedi.
     Polis teşkilatının, adli ve mülki görevleri yerine getirirken vatandaşlara her konuda destek ve yardımcı olan bir kuruluş olduğunu ifade eden Kemelek, şunları kaydetti:
     "Polis teşkilatı, gerçekten üst donanım düzeyine ulaşmış ve sadece Türkiyeye değil bütün dünyaya hizmet veren bir teşkilat haline gelmiştir. Sivas PMYOya yurt dışından öğrenci gelmekte ve eğitimlerini burada tamamlamaktalar."
     Emniyet mensuplarına huzur ve güven içerisinde görevler temenni eden Kemelek, şehitlere Allahtan rahmet diledi.
    
     -Emniyet mensupları, şehitliği ziyaret etti-
    
     Kızılay, Bodur ve beraberindeki teşkilat mensupları, daha sonra, Yukarı Tekke Mezarlığındaki polis ve asker şehitliğini ziyaret etti.
     Polis şehitliğinde düzenlenen törende konuşan Kızılay, Türk polis teşkilatının 168 yıldır Türkiye Cumhuriyetine hizmet sunduğunu söyledi.
     Türk polisinin hizmetine canı pahasına devam ettiğini vurgulayan Kızılay, "Teşkilatımız, yılmadan aynı düşünce ve azimle hizmetine devam etmektedir" dedi.
     Kızılay, şehitleri rahmetle andı.
     Törene katılanlar, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Özel harekat polisleri ise şehitler için saygı atışı yaptı.
     Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve şehit aileleri de katıldı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER