Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Adana Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı "Biz Ebruyuz" projesi kapsamında, dezavantajlı bölgelerde bulunan çocukların da yer aldığı öğrencilerin oluşturduğu koro ve dans topluluğu gösteri sundu


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürlüğünün "Biz Ebruyuz" sloganıyla hazırladığı proje kapsamında dezavantajlı bölgelerde oturan çocukların da yer aldığı öğrencilerin oluşturduğu koro ve dans topluluğu gösteri sundu.
     Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen resepsiyonun ardından yapılan gösteride, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu görevlileri tarafından dans eğitimi verilen çocuklar, halk oyunları gösterisi sergiledi.
     Türk, Kürt ve Arap kökenli çocuklardan oluşan "Biz Ebruyuz Çok Sesli Çocuk Korosu" Türkçenin yanı sıra Kürtçe, Arapça ve Ermenice şarkılar seslendirdi. Koro, izleyicilerden büyük alkış aldı.
     Vali Hüseyin Avni Coş, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin sadece suç ve suçluyla mücadele etmediğini belirterek, şöyle konuştu:
     "Polis ve jandarma teşkilatımız, suçların oluşmaması için sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyorlar. Hizmet vermekle yükümlü oldukları aziz milletimizin, çocuğundan yetişkinine kadar herkesle ilgilenmeye çalışarak onlara sosyal destek veriyorlar. Toplumda birlikte yaşama kültürünü artıran, birlik ve beraberlik duygularını oluşturan bütün projeleri desteklemeye devam edeceğiz."
     Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ise projeye destek sağlamaları yönünde gelen talebi, düşünmeden kabul ettiklerini söyledi.
     Projenin, şehrin çok kültürlülüğünü yansıtmasının yanı sıra İstanbul ve Adana arasında "kültür köprüsü" oluşturacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Etkinliğe, Kıvılcım Çocukları Dans Gurubunu ve daha önceden hocalarımızı göndererek destek verdik. Burada Anadolunun dört kadim dilinden şarkılar söyleniyor. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Ermenice şarkılar var. Adananın uzak semtlerinde çocuklar sahneye çıkıyorlar. Umarım bu, daha kurumsal ve kalıcı bir akademiye dönüşür. Proje, tam anlamıyla içinde bulunduğumuz barış sürecine katkısı bulunabilecek örnek bir çalışma. Bundan sonra Türkiyede yapılacak şeyler her hangi bir korkuya tabuya kapılmadan eski yasakları unutarak özgürlük ikliminde yapılır."
     Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da emniyet teşkilatının kuruluş kapsamında yapılan etkinliklerde topluma faydalı bir iş yapmak amacıyla yola çıktıklarını belirtti.
     Koro ve dans gurubunun Türkiye genelindeki etkinliklerde yer almasını hedeflediklerini anlatan Gürkan, "Temennimiz bu etkinliği bir akademiye çevirebilmek. Bunun devam etmesini sağlamak ve çocuklarımızın geldikleri bölgelerdeki diğer çocuklarımıza idol olmasını sağlamak istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek sokaklardan çocukları azaltma şansımız olacak" ifadesini kullandı.
     Etkinliğe çok sayıda emniyet mensubunun yanı sıra kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER