Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü

Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü -Muğla Emniyet Müdürü Akbal: -Teşkilatımız son dönemde teknolojiyi kullanan, suç ve suçlularla mücadelede dünya polislerine örnek olabilecek bir seviyeye geldi


MUĞLA (A.A) - Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Teşkilatımız son dönemde teknolojiyi kullanan, suç ve suçlularla mücadelede dünya polislerine örnek olabilecek bir seviyeye geldi dedi.
     Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, restore edilen Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğünün açılışı yapıldı.
     Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, polis teşkilatının vatandaşın canını, malını, emniyetini sağlayarak önemli bir kamu görevi üstlendiğini söyledi.
     Polislerin mesai kavramı gözetmeden görevden göreve koştuğuna işaret eden Çalık, Polisimiz fazla mesai ödenmeden vatan millet aşkıyla görev yapıyor. Bu meslekte gözünü kırpmadan canını ortaya koyan polisler gördük. Gerçekten fedakarlık ve özveri isteyen bir meslek diye konuştu.
     Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ise 168 yıldır devletin ve halkın hizmetinde olan emniyet teşkilatının, devletin bekası, halkın güvenliği için fedakarca görev yaptığını belirtti.
     Türk polisinin bu noktaya gelmesinde devletin ve halkın önemli rol oynadığını anlatan Akbal, Teşkilatımız son dönemde teknolojiyi kullanan, suç ve suçlularla mücadelede dünya polislerine örnek olabilecek bir seviyeye geldi. Bunda da en büyük pay devletimizin ve halkımızın bize olan sevgisi, güveni ve katkısıdır. Emniyet Genel Müdürlüğünün politikası bu hizmeti yaparken halkla ilişkilere önem vermek, bu bizim olmazsa olmazlarımızın başında gelmektedir dedi.
     Toplum destekli polislik anlayışı ve kurumlar arası işbirliğinin Türk polisinin dünya polisleri içinde gıptayla gösterilmesine olanak tanıdığına değinen Akbal, başarının temelinde halkın polise güveni ve desteği olduğunu dile getirdi.
     Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık da vatandaşa daha hızlı ve şeffaf hizmet sunmak amacıyla, ilçedeki hizmet binalarının fiziki şartlarını iyileştirmeye çalıştıklarını vurguladı.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının ilk olarak 1968de emniyet amirliği olarak kullanıldığı, 1989 yılından itibaren ise ilçe emniyet müdürlüğüne dönüştürüldüğünü anlatan Kocabıyık, binanın Fethiyenin güzelliğine yakışacak, modern bir görünüme kavuşturduklarını söyledi.
     Kocabıyık, ilçedeki hizmet binalarının tamamının fiziki şartlarının yanı sıra, teknolojik alt yapı ile de donatarak Avrupa Birliği standartlarına kavuşturduklarını sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Fethiye Kaymakamı Çalık ve beraberindekiler açılışı yapılan binayı gezdi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER