Yatalak hastaya evde diş bakım hizmeti

Yatalak hastaya evde diş bakım hizmeti -Ağrıda 42 yaşındaki bedensel engelli kadın, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Yıldızın uyguladığı tedavi sayesinde, 20 yıl sonra yeniden sağlığına kavuştu (Fotoğraflı-Görüntül


AĞRI (A.A) - Ağrıda bedensel engelli kadın, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi İlhami Yıldızın uyguladığı tedavi sayesinde yaklaşık 20 yıl sonra yeniden sağlığına kavuştu.
     Başhekim Yıldız ve Ağrı Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Burak Karabulut, Fatih Mahallesinde yaşayan 42 yaşındaki Hamide Vuralı ziyaret etti.
     Vural ile bir süre görüşen Yıldız, aynı zamanda doğuştan bedensel engelli olan kadını muayene ederek, diş tedavisi yaptı.
     Genel Sekreter Karabulut, burada yaptığı açıklamada, evde diş bakım hizmeti de verdiklerini belirterek, kentte toplam 24 hastanın tedavisini evde yaptıklarını söyledi.
     Ağrı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinin, hastaneye gelemeyen, imkanı olmayan vatandaşlara evinde ulaştığını vurgulayan Karabulut, şunları kaydetti:
     Bu hastamız yatalak, hastaneye gelecek imkanı yoktu. Biz de buraya gelerek hem hastanın durumunu öğrendik hem de tedavisi için gerekli işlemleri başlattık. Kent genelinde 24 hastamızın tedavisini evde yaptık. Gezici bir diş ünitemiz var. Onda tüm teçhizatımız mevcut. Doktor arkadaşlar gelerek evde tedavi yapıyor. Amacımız hastaneye gelemeyen hastalara ulaşmak ve onlara gereken hizmeti vermektir. Biz istiyoruz ki herkes bize ulaşsın. Bütün hastalarımızın bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz.
    
     -Kızım 20 yıl sonra tekrar dişlerine kavuştu-
    
     Evde diş bakım hizmetini en ücra köşelere kadar götüreceklerini vurgulayan Karabulut, Kamu hastaneleri olarak bunu yapabilecek kapasitemiz var. İmkanlarımız da yeterli. İnşallah daha fazla hastaya hizmet götüreceğiz diye konuştu.
     Hamide Vuralın babası Abdulhadi Vural da kızının 20 yıldır diş sorunu yaşadığını ancak imkanları olmadığı için hastaneye götüremediklerini belirterek, hizmetten çok memnun olduklarını vurguladı.
     Kızının 42 yıldır yatalak olduğunu anlatan Vural, şöyle devam etti:
     20 yıl önce dişleri çürüdü. O günden beri diş sorunu yaşıyor. Bir şey yiyemiyor, içemiyor. Allah devletimizden razı olsun bize böyle bir imkan sağladığı için. Böyle bir hizmetin olduğundan haberimiz yoktu. Hastane yetkilileri duyarlı davranarak kızımın tedavisini yapmaya geldiler. Çok mutluyum. Kızım 20 yıl sonra tekrar dişlerine kavuştu. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz.
    
     Muhabir: Fatma Güven - Metin Göktekin / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yatalak hastaya evde diş bakım hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER