Polisler için psikiyatri merkezleri geliyor

Polisler için psikiyatri merkezleri geliyor -Emniyet-Sen Genel Başkanı Çelik: -81 ilde polislere yönelik psikiyatri merkezleri açmayı planlıyoruz -Türkiyede polislerin çok ciddi sorunları var. Sorunların çözümü için ciddi


ADANA (A.A) - Volkan Kaşik - Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik, Türkiyenin tüm illerinde polis memurlarının tedavi olabileceği psikiyatri merkezleri açmayı planladıklarını söyledi.
     Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Kasım 2012de kurdukları Emniyet-Senin teşkilatlanma sürecini hızla gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Türkiyenin ve Avrupanın en genç sendika kurucu başkanı olduğunu anlatan Çelik, teşkilatlanma çalışmaları kapsamında il ve ilçelerdeki temsilcilikleri belirlediklerini ifade etti.
     Türkiyede 254 bine yakın polisin bulunduğunu ve bunların çok ciddi sorunlarının olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:
     Memurların bu sıkıntıları dile getirecekleri hiçbir platform yok. Bu sıkıntıları dile getirecek bir platformu sendika olarak düşündük ve kurmaya karar verdik. En fazla ölen, en fazla intihar eden, en fazla işten atılan, en fazla kendi kurumu ve devletle mahkemelik olan, kendi yönetmeliklerinin, müdürlüklerinin verdiği cezayı mahkemede bozduran bir meslek grubuyuz. Bunun gibi birlerce sorunun çözümü için Emniyet-Seni kurmak zorundaydık.
    
     -Psikiyatri merkezleri açılacak-
    
     Emniyet teşkilatındaki intiharlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, şöyle devam etti:
     Türkiyede polislerin çok ciddi sorunları var. Yılda ortalama 62-63 polis intihar ediyor. Son yıllarda polis memurlarındaki intihar oranı artış göstermeye başladı. Sorunların çözümü için ciddi anlamda kanun düzenlemesi, polis memurlarının tedavi olabileceği psikiyatri merkezleri kurulması ve daha rahat bir çalışma ortamının sunulması gerekiyor. Yoksa intiharlar her gün devam edecek. Artık intiharlar polis memurları seviyesinden çıkıp üst derece rütbelilerin arasına da girmeye başladı.
     Çelik, teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıktan sonra bu konuyu detaylı bir şekilde ele alacaklarını ifade ederek, Türkiyenin tüm illerinde polislere yönelik psikiyatri merkezleri açmayı planlıyoruz dedi.
    
     -Adalet istiyoruz-
    
     En büyük sorunlarının adaletsizlik olduğunu savunan Çelik, Şırnakta çalışan birisi de, Malatya, Sivas veya Rizede çalışan birisi de şark hizmeti yapıyor sayılıyor. Bu adaletsizliğin bitmesini istiyoruz. Şırnakta, Hakkaride de mutlaka polis olmalı, ama Şırnak ile Sivas aynı seviyede tutulmamalı. Adalet istiyoruz diye konuştu.
     Türkiyede 254 bine yakın polisin bulunduğunu belirten Çelik, şuana kadar 4 bin üyeye ulaştıklarını söyledi.
     Çelik, gelişmiş ülkelerin tamamında polis sendikalarını bulunduğunu anlatarak, Avrupada polis sendikası olmayan hiçbir ülke olmadığını, ABDde ise 51 polis sendikası olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Polisler için psikiyatri merkezleri geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER