Polonya heyetinden Kütahya Belediye Başkanı

Polonya heyetinden Kütahya Belediye Başkanı İçaya ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - Polonyanın Jarocin kenti Belediye Başkanı Stanislaw Martuzalski başkanlığındaki heyet, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İçayı makamında ziyaret etti.
     İça, kabulünde yaptığı konuşmada, bu ziyaretin, Jarocin ile Kütahya arasında var olan ilişkileri artırmak için bir başlangıç olduğunu bildirdi.
     Kütahya ile Polonyanın Wolbrom kenti arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması amacıyla ön inceleme yapmak üzere Belediye Meclisinde karar aldıklarını belirten İça, şöyle konuştu:
     Ekim veya kasım ayı gibi inşallah kardeş şehir ilişkilerini başlatacağız. Kardeş şehir ilişkilerinde deneyim ve bilgileri paylaşmak, kültürel ve tarihi ilişkileri aktarmak, pekiştirmek ilk görevlerimiz olacak. Bu dostluk ilişkileri aynı zamanda ekonomik ve ticari anlamda yerel sanayicilerimiz ve iş adamlarımız bakımından yeni iş birliği alanları oluşturulması için önemlidir.
     İça, Martuzalski ve beraberindekilere birer porselen fincan takımı ve tabak hediye etti.
     Ziyarette, Jarocin Belediye Başkanı Stanislaw Martuzalskinin eşi Malgorzata Martuzalski, Belediye Meclisi üyesi Zbigniew Adamcak ve eşi Izabela Adamcak, Kroszyn Ticaret Odası Başkanı Ryszard Hecka ve eşi Malgorzata Hecka ile Avrupa Türk İş Adamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin hazır bulundu.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Polonya heyetinden Kütahya Belediye Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER