Portföy B ve C şeker fabrikaları

Portföy B ve C şeker fabrikaları özelleştirilmesinin iptali -AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: -Mücadeleye ortak olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şeker fabrikalarının satışına ilişkin ihalenin iptaline ilişkin, Mücadeleye ortak olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum dedi.
     Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Portföy B ve C şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin iptal edilmesi dolayısıyla AK Parti İl Başkanlığına gelerek, milletvekili Çalık ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkciye teşekkür etti.
     Ziyaret sırasında konuşan Çalık, ihaleyi bir yabancı bir de yerli ortağı olan bir firmanın aldığını hatırlatarak, arsanın uygun fiyata satılması ve satışın ardından fabrikanın en az 5 yıl çalışması şartıyla buna olumlu baktıklarını söyledi.
     İhalenin iptali için verilen mücadeleye destek verenlere teşekkür eden Çalık, şöyle konuştu:
     Bu süreci yaşarken AK Parti olarak şunu söyledik; biz özelleştirmeye karşı değiliz. Bir; arsanın uygun bir fiyata satılması gerekir. İkincisi de satıldıktan sonra da en az 5 yıl çalışması gerekir. Sayın Sendika Başkanımızın Başbakanımızla görüşmesini sağladık. Özelleştirme İdaresi, Maliye Bakanlığı, sendika, hepsiyle ayrı ayrı görüşmeler yaptık. Bu yapılan özelleştirme işleminde arsanın daha uygun bir fiyata satılabilecekse ve satıştan sonra 5 yıl çalışacaksa olumlu karşılandığını Sayın Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımızın talimatıyla ihalenin satışı iptal edilmiş oldu. Mücadeleye ortak olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.
     Murat da, ihale sürecinin iptali için fabrikadan ekmek yiyen 50 bin insan adına teşekkür ettiğini belirterek, Sayın vekilim ihalenin iptali sürecinde büyük rol oynamıştır. Bazı kurumlarda özelleştirme akıbetini görmüştük. Bu konuda bilinçli davrandık. Sayın vekilimize şükran borçluyuz dedi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Portföy B ve C şeker fabrikaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER