Prof. Dr. Işıkaranın vefatı

Prof. Dr. Işıkaranın vefatı -Türk Kızılayı Simav Şube Başkanı Ulus: Onun vefatı, her kurum ve kişiyi derinden üzdüğü gibi Türk Kızılayı Simav Şubesini de üzmüştür


KÜTAHYA (A.A) - Türk Kızılayı Simav Şube Başkanı Ali Ulus, Deprem Dede diye tanınan Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkaranın vefatına ilişkin, Onun vefatı, her kurum ve kişiyi derinden üzdüğü gibi Türk Kızılayı Simav Şubesini de üzmüştür dedi.
     Ulus, AA muhabirine, adı hep yaşanan deprem felaketleri ve depremlerden sonra devam eden artçı sarsıntılarla anılan Prof. Dr. Işıkaranın, hayatını topluma adayan örnek ve bulunmaz bir kişi olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Işıkaranın, Simavda 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Simava gelerek çadır kent başta olmak üzere birçok yerde depremzedelere moral verdiğini, onları depreme hazırlık konusunda eğittiğini hatırlatan Ulus, şunları kaydetti:
     Onun vefatı, her kurum ve kişiyi derinden üzdüğü gibi Türk Kızılayı Simav Şubesini de üzmüştür. Simav depreminin ardından devam eden deprem fırtınaları ve artçı sarsıntılar nedeniyle Prof. Dr. Işıkara yeniden Simava gelerek, o dönemde henüz yıkılmayan Halil Ağa Camisinde binlerce insana depremle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Depremle yaşamaya alışmamızı, depreme hazırlıklı olmamızı öğütleyen, insanları depremin değil de depreme dayanıksız binaların öldürdüğünü hep dile getiren Prof. Dr. Işıkarayı her zaman rahmet ve şükranla anacağız. Simavlılar, Prof. Dr. Işıkarayı asla unutmayacak.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Prof. Dr. Işıkaranın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER