Prof. Dr. Ömer Özkan, Manavgatta öğrencilerle

Prof. Dr. Ömer Özkan, Manavgatta öğrencilerle söyleşi yaptı -Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan: -Eğer nakil ettiğimiz rahim ameliyatı sonunda çocuk dünyaya


ANTALYA (A.A) - Türkiyenin ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yaptıkları rahim ameliyatı sonunda çocuk dünyaya gelirse bunun dünyada ses getireceğini söyledi.
     Prof. Dr. Özkan, Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencilerine yönelik MATSO Toplantı Salonunda gerçekleşen söyleşiye katılarak öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
     Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleşen nakiller konusunda öğrencilere bilgi veren Özkan, yaptıkları tam yüz naklinin dünyada ses getirdiğini söyledi.
     Rahim nakli çalışmaları hakkında da bilgi veren Özkan, Eğer nakil ettiğimiz rahim ameliyatı sonunda çocuk dünyaya gelirse ses getirecek. Bu yılın sonunda planlıyoruz, başarılı olursa dünyada ses getirecek. Hem üniversite hem de ülkemiz için çok önemli olacak dedi.
     Prof. Dr. Özkan, Ülkemiz organ nakli teknik ve yapılabilirlik açısından en iyi sıralarda. Kesinlikle riski ve sıkıntısı yok. Ülkemiz çeşitli nakillerin belki de yapıldığı tek ülke konumunda. Organ nakli konusunda Türkiye dünyadaki en iyi ülkelerden birisi konumuna geldi. Tek eksiğimiz kadavradan bağışların az olması. Türkiye organ nakli konusunda oran olarak zaman zaman artış ve düşüşler yaşıyor. Artık Türkiye organ bağışının hep yüksek olması gerekiyor diye konuştu.
     Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Özkan, doktor olduğu için mutlu olduğunu vurgulayarak, Doktor olmak yetmediği gibi bulunduğunuz meslekte en iyi olmak zorundasınız. Yeniden dünyaya gelsem doktor olmak isterdim dedi.
     Öğrencilere doktor olmalarını tavsiye eden Özkan, bir öğrencinin Neden Akdeniz Üniversitesindesiniz- sorusunu Özkan, Yurt dışından gelen ve stajyer olmak isteyen öğrenciler var. Bizim kliniklerimiz onlarınkinden geri değil hatta önde şeklinde yanıtladı.
     Özkan, Antalyada şubat ve mart ayı içerisinde organ nakli konusunda kampanya başlatacaklarını sözlerine ekledi.
     Söyleşinin ardından Prof. Dr. Özkana plaket ve çiçek takdim edildi. Söyleşiye Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Manavgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç da katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Prof. Dr. Ömer Özkan, Manavgatta öğrencilerle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER