Ramazana doğru

Ramazana doğru -Pınarbaşı Müftüsü Kükrek: -Kuran okuma, anlama ve yaşama faaliyetleri, diğer zamanlara oranla ramazan ayında daha çok olmalıdır


KASTAMONU (A.A) - Pınarbaşı Müftüsü Veysel Kükrek, Kuran okuma, anlama ve yaşama faaliyetleri, diğer zamanlara oranla ramazan ayında daha çok olmalıdır görüşlerini bildirdi.
     Kükrek, yayımladığı mesajında, ramazan ayının Kuran, rahmet, mağfiret, cehennemden kurtuluş, bereket, kadirşinaslık, vefa ve sosyal denge anlamına geldiğini ifade etti. Orucun sadece yemek içmek ve oruçluya yasak olan diğer yasaklardan bedensel olarak uzak durmak olmadığını vurgulayan Kükrek, şunları kaydetti:
     Ramazan ayı oruç ayı olduğu gibi Kuran ayıdır da. Kuran okuma, anlama ve yaşama faaliyetleri diğer zamanlara oranla ramazan ayında daha çok olmalıdır. Mukabelelerle, teravihlerle, zikirlerle ve salavatlarla ramazanımızı daha anlamlı ve kazançlı hale getirelim.
     Mevsimin yaz olması münasebetiyle, kendimize vücut dengemize daha çok dikkat etmeliyiz. Bedenimiz bize emanettir, onu korumak zorundayız. Sahuru asla ihmal etmemeliyiz. Oruçlu iken çok ağır işlerde çalışmamalıyız. Çalışmak zorundaysak dinlenerek çalışmalıyız. Burada işveren kardeşlerimize büyük görev düşmektedir, onlar çalışanlarını kendini korudukları gibi, evlatlarını korudukları gibi korumalılar, onların can taşıdıklarını unutmamalıdırlar.
    
     Muhabir: Hatice Karakaş/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER