Ramazanda ucuz sebze ve meyve müjdesi

Ramazanda ucuz sebze ve meyve müjdesi -Üretim sezonunda olumsuzluk yaşanmadığı, hasat mevsimine denk gelen ramazan ayında vatandaşın ucuz meyve ve sebze tüketebileceği bildirildi -TÜSEMKOM Başkanı Tavşan: Oruç tutmanın verdiği psikol


KAYSERİ (A.A) - Tevfik Işık - Üretim sezonunda olumsuzluk yaşanmadığı, hasat mevsimine denk gelen ramazan ayında vatandaşın ucuz meyve ve sebze tüketebileceği bildirildi.
     Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanı Yüksel Tavşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında Türkiyenin her bölgesinde sebze ve meyve hasadı yapıldığını, ramazan ayına denk gelen bu dönemde ülkenin her yerinde meyve ve sebze bolluğu yaşanacağını belirtti.
     Ramazan ayında fiyatların artması konusunda her yıl tartışmalar yaşandığına dikkati çeken Tavşan, ramazan ayında fiyat artışı beklemediklerini, ucuz seyreden sebze ve meyve fiyatlarının daha da ucuzlayabileceğini bildirdi.
     Üretim sezonunda ülke genelinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade eden Tavşan, şunları söyledi:
     Geçmiş yıllarda yaşanan don, dolu, sel veya su baskını gibi üretimi etkileyen olumsuzluklar bu yıl çok fazla yaşanmadı. Bu nedenle ülke genelinde ramazan ayında bol miktarda ürün hasadı yapılmasını bekliyoruz. Ramazan ayı hasat mevsimine denk geldiği için ülkenin dört bir yanında ürün bolluğu olacaktır. Bu nedenle ramazan ayında sebze ve meyvede fiyat artışları beklemiyoruz. Hatta bazı ürünlerde fiyat düşüşü bile yaşanabilir. Oruç tutmanın verdiği psikolojiyle vatandaşımız talebi aşırı artırmaz ve hava şartlarında çok fazla olumsuzluk yaşanmazsa ramazan ayında çok ucuz meyve ve sebze tüketebileceğiz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan ihtiyaçları kadar ürün almalarını istiyoruz. Talep arttığı zaman fiyat artışları kaçınılmaz oluyor. Bunun önlenmesi için vatandaşımızın suni talep artışına neden olmaması gerekiyor.
     Hava şartlarının üretim açısından olumlu gittiğini belirten Tavşan, havanın aşırı sıcak olması halinde bazı ürünlerin bundan zarar görebileceğini, buna bağlı olarak fiyat artışı yaşanabileceğini bildirdi.
     Fiyatların aşırı ucuzlamasının üreticiyi olumsuz etkilediğini söyleyen Tavşan, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi ve tüketicinin ekonomik ürün tüketmesi için fiyatta aşırı düşüşten değil dengeden yana olduklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Ramazanda ucuz sebze ve meyve müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER