Resen Emekliler Derneği Başkanı Kahramaner:

Resen Emekliler Derneği Başkanı Kahramaner: Demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde yapılan hukuksuz işlemleri dile getirmemiz ve hak arayışında olmamız engellenmemelidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Resen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde yapılan hukuksuz işlemleri dile getirmelerinin ve hak arayışlarının engellenmemesi gerektiğini bildirdi.
     Kahramaner, yaptığı yazılı açıklamada, bu basın açıklamasıyla bugüne kadar anayasanın 129. maddesine göre yargı denetimine kapalı olan bu cezaların gerekçe gösterilmesiyle meslekten çıkarılan askeri personelin ve askeri öğrencilerin hukuksuzca mağdur edildiğinin bir ispatı olduğunu iddia etti.
     Kahramerer, şunlar kaydetti:
     Genelkurmay Başkanlığının 4 Mayıs 2012 tarihinde yapmış olduğu, personele verilen oda ve göz hapsi cezalarının kaldırılacağı yönündeki basın açıklaması tarihi bir itiraf niteliğindedir. Özellikle darbe ve darbe sonrası dönemlerde personelin atılmasına zemin hazırlamak için basit gerekçelerle arka arkaya oda ve göz hapsi cezaları verilmiş, dosyaları kabartılmış ve bu cezalar gerekçe gösterilerek yargı kararı olmadan binlerce personel meslekten çıkarılmıştır. Hukuksuzca yapılan işlemler, anayasanın 129. maddesi nedeniyle sorgulanamamış, yine darbe ürünü olan Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin (AYİM) kurulması ile meşrulaştırılmak istenmiştir. Son yıllarda hakim sınıfından olmayan sicil amirlerinin vermiş olduğu oda ve göz hapsi cezaları sebebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürülen davalarda,ülkemiz binlerce Avroluk cezalar ödemeye mahkum ettirilmiştir. Bu mahkumiyet kararları bile başlı başına yapılan hukuksuzluğu tescil etmektedir.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin Demokratik ve hukuk kuralları içinde görev icra ettiğini açıklayan Genelkurmay Başkanlığının, hukuk kuralları çerçevesinde hak talebinde bulunan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) gibi bazı sivil toplum kuruluşlarını hedef alan açıklamaları oldukça manidardır. Yıllarca şerefle hizmet ettiğimiz ve bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz Türk Silahlı Kuvvetlerimizi yıpratma gayreti içinde olmadığımız gibi, bu çaba içinde olanlarında karşısında duracağımızın bilinmesini isteriz. Ancak demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde yapılan hukuksuz işlemleri dile getirmemiz ve hak arayışında olmamız da engellenmemelidir.
     (MUH-DA)
<< Önceki Haber Resen Emekliler Derneği Başkanı Kahramaner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER